"Дозвіллєва діяльність"

           6 червня на спеціальності 231 "Соціальна робота" стартувала соціально-педагогічна практика "Дозвіллєва діяльність", метою якої є формування фахових компетентностей та професійно значимих якостей майбутніх соціальних педагогів у сфері організації дозвілля.

dd 2022 (1)

Перший день практики дозволив розширити знання другокурсників щодо різних видів та форм організації дозвілля дітей, підлітків та молоді. Не оминули ми увагою і питання дотримання безпеки під час відпочинку. Під час інтерактивної гри "Професійний портрет організатора дозвіллєвої діяльності" нам вдалося акцентувати увагу на професійно значимих якостях фахівця.

Сьогоднішній день пройшов під гаслом "Презентуй себе!

Спільно з практикантами ми опановували мистецтво самопрезентації, вчилися створювати власні візитівки, презентували світ своїх захоплень та хобі. А участь студентів у арт-майстерні "Зустрічайте!" дозволила їм "приміряти" на собі незвичний образ аніматора, навчила створювати сценічний образ нашвидкоруч та спробувати себе в мистецтві аквагриму.

Перші дні пройшли цікаво, насичено та пізнавально, чого очікуємо і від наступних днів.

Підводимо підсумки…

Оволодіння мовою – основа всебічного розвитку дитини, запорука її повноцінного спілкування з навколишнім світом. Орієнтація вихователя та батьків на правильну вимову – це одна з важливих форм роботи над загальною культурою мови дітей дошкільного віку.

DO7

Одне з провідних місць у цій системі займає вихователь в логопедичних групах. Особливості цієї професії мають можливість пізнати та вивчити студенти спеціальності 012 Дошкільна освіта під час практичної підготовки в ЗДО.

dosh 4 dosh 3

 

Традиційно, по завершенню студентами практики з додаткової кваліфікації «Вихователь в логопедичних групах» (спеціальність 012 Дошкільна освіта), підводяться підсумки та організовується звіт результатами роботи з дітьми в ЗДО.

Цьогоріч, презентація результатів практики відбулася у стінах Коледжу. Однак, студенти 4-Д курсу разом з керівником практики Ганжелюк Л.С., зуміли підготувати та провести захід, який занурив усіх присутніх у реальні ситуації роботи вихователя логопедичної групи в ЗДО. У нагоді стали і відео-сюжети, і фото-калейдоскоп в ЗДО, і організована виставка дидактичних засобів, які використовували студенти-практиканти для реалізації завдань практичної підготовки.

DO1 DO6

 

Створивши сюжетну лінію, подорож котика Мурчика і собачки Дружка, студенти проводили логопедичні вправи та ігри на автоматизацію звуків. Не обійшли стороною учасники звіту і арт-терапевтичні технології, які є ефективними методами у виправленні порушень мовлення у дітей.

Гостями заходу були завідувач з навчально-виробничої роботи Сардига О.В., голова циклової комісії Найда Р.Г., викладачі фахових методик за спеціальністю 012 Дошкільна освіта та Лотиш Т.С. магістрантка РДГУ, спеціальності «Логопедія», працівник ЗДО №7 м. Дубно та студенти 3-х та 4-х курсів.

DO3

По завершенню заходу, присутні викладачі, студенти та гості обмінялися думками щодо актуальності логопедичної роботи в сучасних закладах дошкільної освіти. Під час обговорення було відмічено важливість пропедевтичної роботи вихователя у мовленнєвому розвитку дитини-дошкільника.

У грудні що не день - свято!

Кожна нація, кожен народ мають свої традиції, звичаї, обряди та свята, становлення яких відбувається протягом багатьох століть. Народні традиції – це неписані закони, якими користуються в найменших щоденних і найбільших всенаціональних справах. Перед сучасною системою освіти стоїть завдання залучення молоді до історичної пам’яті народу. Знання спадщини необхідне кожному, адже наше минуле – це фундамент стабільного, повнокровного життя в сьогоденні і запорука розвитку в майбутньому.

sh2

17 грудня студенти групи 1-ПО разом з керівником педагогічної практики Н.П. Шевчук організували святкове дійство з двох частин: "Андріївські вечорниці" та "Миколаю, ми тебе чекаємо". Першокурсники пригадали та відтворили народні звичаї, пов'язані зі святкуванням цих народних свят: вечорниці, ворожіння, кусання калити, розучування колядок. Атмосфера була по-справжньому святкова. Учасники дійства жартували, колядували, частували один одного варениками і пирогами. Свято вдалося на славу!

sh3 sh4 sh5 sh6

Вечорниці в Дубенському педагогічному фаховому коледжі РДГУ

      Найколоритнішою розвагою молоді ще століття тому були вечорниці.
      18 грудня студенти ІІ курсу, групи Б разом з керівником педагогічної практики Н.П. Шевчук мали змогу доторкнутися до минувшини та поринути в загадкову атмосферу Андріївських вечорниць.

sh7 sh12

       Завдяки інтер'єру сільської хати, предметам побуту та українським оберегам, скомпонованим в етнографічну композицію, народним пісням, що лунали, традиціям ворожіння глядачі поринули в староукраїнську стихію Андріївських святкувань. Завершилося дійство цікавою грою - кусанням калити та частування варениками.

sh8 sh9 sh10 sh11

       Учасникам свята вдалося доторкнутися до народної спадщини, яка не підвладна плину часу та зміні поколінь.