Об’єктові тренування з евакуацією мешканців гуртожитку Дубенського коледжу РДГУ на тему: «Дії у персоналу та мешканців гуртожитку у випадку виявлення в приміщенні вибухового предмета»

              На виконання вимог Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012р. №5403-VI, з метою удосконалення системи органів управління цивільного захисту Дубенського коледжу РДГУ, згідно річного плану роботи коледжу, та на виконання наказу №43осн/д від 24.04.2017р. «Про підготовку та проведення об’єктового тренування з евакуацією мешканців гуртожитку Дубенського коледжу РДГУ при виникненні надзвичайної ситуації», 24 квітня 2017 року о 15-тій було проведено об’єктові тренування.  До проведення об’єктових тренувань було залучено весь керівний склад ЦЗ коледжу, викладачів, мешканців гуртожитку.  Тематика об’єктового тренування була вибрана у відповідності до вимог керівних документів та реалій  сьогодення. Дії персоналу та мешканців гуртожитку  відпрацьовані у повному обсязі, якісно та своєчасно.

Обстановка що була створена відповідала тій реальності, яка може виникнути при виникненні надзвичайних ситуацій:

-          на початку об’єктових тренувань  завідувач гуртожитку Кудлачик Ольга Володимирівна разом з вихователем гуртожитку Буксанчук Мар’яною Леонідівною  оголосили про евакуацію мешканців гуртожитку в зв’язку з виявленням в приміщенні гуртожитку вибухового предмета;

DSCN2012

-          під керівництвом викладача Захисту Вітчизни Клімчука Богдана Петровича було проведено організовану евакуацію мешканців гуртожитку через запасний вихід,  для недопущення виходу мешканців гуртожитку на проїжджу частину було виставлено оцеплення, успішно було евакуйовано на безпечну відстань умовних постраждалих.

DSCN2013

-          Викладач  Захисту Вітчизни Клімчук Богдан Петрович ознайомив студентів із правилами поведінки при знаходженні вибухового предмета.

DSCN2037

-          під керівництвом голови санітарної дружини медичного працівника коледжу Шворак Тетяни Василівни, а також заступника голови санітарної дружини викладача БЖД Цимбалюк Тетяни Василівни проведено тренування санітарної дружини коледжу, були проведені естафетні змагання  по етапах:

  • - Винесення потерпілих з зони ураження;
  • - Теоретичні знання з безпеки життєдіяльності;
  • - Надання домедичної допомоги потерпілим при кровотечі, переломах, та отруєнні димом;
  • DSCN2014 DSCN2016
    DSCN2021 DSCN2026
     

-            Голова ланки пожежогасіння коледжу Бернат Роман Мирославович практично показав правила користування порошковим вогнегасником.

DSCN2052 DSCN2056

-            Правила пожежної безпеки в студентському гуртожитку нагадав студентам інженер з охорони праці коледжу Боднар Ігор Валерійович.

          Найкращі результати із надання домедичної допомоги при опіках та отруєнні димом  показали Таргонська Євгенія та Боровець Оксана з групи 2-Д, із надання домедичної допомоги  при  кровотечі  найкращі результати показала Андрусик Людмила з групи 2-Д,  по наданню домедичної допомоги при відкритих та закритих переломах найкращі результати показала Михалик Іванна з групи 2-Д.

Проведений захід показав достатній рівень відпрацьованості дій працівників та мешканців студентського гуртожитку Дубенського коледжу РДГУ у випадку виявлення в приміщенні коледжу вибухового предмета.

DSCN2057