Міста побратими

Щороку в останню неділю квітня за рішенням Всесвітньої федерації поріднених міст (World Federation of United Cities),заснованої в 1957 році, проводиться Всесвітній день поріднених міст. Ми не могли пройти  повз цю  визначну  подію. Адже це свято, завдяки якому ми з нашими містами-побратимами стаємо ще на один крок ближчими. А оскільки наше Дубно активно співпрацює з багатьма закордонними містами, ми вирішили не ігнорувати це свято. Тому підійшли дуже відповідально до нашої  місії.

mp3 mp5 mp6

Члени клубу «Євронація» організували цікаву та пізнавальну програму свята. До неї було залучено усі коледжі Дубна, кожен з яких представляв певне поріднене місто: Дубенський коледж РДГУ – м. Унічев (Чехія), Дубенський медичний коледж – м. Белоградчик (Болгарія), Дубенський коледж культури і мистецтв – м. Соколов-Підляський (Польща) та Дубенське вище художнє професійно-технічне училище – м. Гіжицько (Польща). Завдяки цій програмі ми мали змогу не лише збагатися знаннями про міста-побратими, а й уявно побувати там: прогулятися мальовничою вуличкою Унічева, познайомитися з народним танцем Соколов-Підляського, подивитися на культурні пам’ятки Белоградчика та дізнатися про минуле міста Гіжицько. Також учасники продемонстрували свої інтелектуальні здібності. Запитання стосувалися історії побратимів нашого міста. Саме на цьому етапі ми мали змогу дізнатися, хто ж найкраще знає поріднені міста. І, як не дивно, усі з цим конкурсом впоралися бездоганно. Також місцеві школи підготували своїм ровесникам листівки з нашого міста.

mp2 mp4

У ході свята було визначено переможців:

І місце – Дубенський коледж РДГУ;

ІІ місце – Дубенське вище художнє професійно-технічне училище;

ІІІ місце – Дубенський медичний коледж;

ІV місце – Дубенський коледж культури і мистецтв.

Проте на цьому святі не було ні переможців, ні переможених, адже такі заходи сприяють нашій дружбі та хорошим стосункам з містами-побратимами та іншими народами. 

mp1 mp7