Незабутня зустріч з цікавими письменниками

       10 травня у центральній районній бібліотеці відбулась презентація історичного роману відомих українських письменників та видавців Братів Капранових «Забудь-річка», а також ознайомили з книгами, які були видані раніше: «Кобзар – 2000», «Я лайк Україну», «Щоденник моєї секретарки», мальовану «Історію незалежної України», «Веселих свят».

DSCN7020

         Брати Капранови – стисло про роман: «Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син – офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. За багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця на Другій світовій війні. Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями в кожній українській родині».

         На презентації були присутні представники місцевої влади, письменники та літератори Дубенщини, бібліотекарі, краєзнавці, журналісти та викладачі і студенти педколеджу, а також усі, хто любить та цінує сучасну українську літературу.

         Під час презентації можна було поспілкуватися з письменниками, придбати роман «Забудь-річка» та інші книги Братів Капранових, взяти афтограф. Зустріч відбулася на позитивній ноті, була надзвичайно захоплююча, адже події такого рівня трапляються не щодня і для поціновувачів книги є дуже цікавими.

kapr

         Сподіваємось, що така зустріч допоможе авторам знайти своїх читачів серед студентської молоді, адже їхні твори вчать відрізняти добро від зла, милосердя від жорстокості, черствості.

                                                                                                       Андрій Глущук

                                 Координатор освітньої програми «Калиновий передзвін»

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5