Одне зі ста міст

2 жовтня 2017 року у рамках туру «#100містНОІМ» Дубно відвідав Макс Кідрук – молодий, проте уже досить відомий український письменник.

У рамках соціальної програми Дубенського коледжу РДГУ «Калиновий передзвін» (координатори Сардига О. В. та Регрут П. В.) захід відвідали студенти І курсу, груп А та С, а також ІІ курсу, групи В.

DSCN2835 DSCN2834

Макс Кідрук – приклад людини, яка змогла втілити свою мрію – побачити світ. Так, студенти змогли довідатись про подорожі різними континентами та екзотичними країнами (Танзанія, Мексика, Еквадор, Перу, Китай, Чилі, Бразилія, Ангола, Намібія, Нова Зеландія та ін.), про пригоди та виклики, що супроводжували ці поїздки, дізнатись закони життя дикої природи, історію розвитку різних цивілізацій.

DSCN2814 DSCN2813

 

Окрім того, письменник познайомив студентів зі своїми найуспішнішими творами, а також розповів про плани щодо майбутніх подорожей та книг. Макс Кідрук працює у доволі популярному сьогодні жанрі технотрилера. Розповіді про його роботи «Не озирайся і мовчи», «Твердиня», «Зазирни у мої сни» справили неабияке враження на молодих дубенських читачів, ознайомили їх із новітньою українською літературою, сучасниками творення якої вони є.

Персональне знайомство із письменником, автограф на палітурці книги, живе, активне спілкування – саме ті фактори, які кардинально змінюють ставлення студента до літератури, яку він сприймає не як щось віддалене, а близьке і важливе.