Профілактика боротьби з тютюнопалінням та алкоголізмом серед студентської молоді

       19.10.17 р в залі засідань корпусу №1 Дубенського коледжу РДГУ радою профілактики правопорушень спільно із студентською радою коледжу було проведено лекцію на тему: “Профілактика боротьби з тютюнопалінням та алкоголізмом серед молоді” для студентів перших А, Б та В курсів.

       Мета цієї лекції: попередження розвитку згубних звичок; формування в студентів правильного уявлення про здоров’я, здоровий спосіб життя; виховання дбайливого ставлення до свого здоров’я, здоров’я оточуючих; пропаганда здорового способу життя; профілактика паління та пияцтва.

lec17 1 lec17 2

       Проблема шкідливих звичок є найбільш актуальною у наші часи, а боротьба з ним – це завдання не тільки держави в цілому, а й кожної людини окремо. Паління – це розповсюджена звичка, яка веде до небезпечних порушень здоров’я, особливо серед молоді. Алкоголь – це зло, яке негативно впливає на розвиток економіки, культури  і здоров’я  членів суспільства. Адже в сучасному світі людина керує складними машинами і автоматами, користується мобільним зв’язком, володіє комп’ютерними технологіями, приймає важливі рішення в різноманітних життєвих ситуаціях. Саме тому вона мусить володіти комплексом медично-біологічних і соціальних якостей, які визначають її надійність у професійній діяльності, у розумовому та фізичному розвитку. А шкідливі звички лише негативно впливають на здоров’я, фізичну та розумову діяльність, що породжує проблеми знаходження людиною свого місця в суспільстві.

       Лекція, проведена студентами ІІІ курсу, групи В (Матевощук А., Тригуба З., Тимощук О., Скоропляс В.) під чітким керівництвом Романової Г.М., була наповнена цікавою та змістовною інформацією, а також доповнена відеороликами про шкідливість тютюнопаління та вживання алкоголю.

lec17 3 lec17 4

       А висновок із поданої лекції  полягає в одному: Здоров’я, радість життя і щастя не ховається в цигарках та хмільних чарках, воно – в наших руках.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5