Предметно-методичний тиждень комісії викладачів соціально-гуманітарних дисциплін

З 23.02 по 02.03.2018 року викладачами ПМК соціально-гуманітарних дисциплін було проведено ряд відкритих занять, виховних заходів, засідань товариств і клубів. Кожен день тижня носив свій меседж, покликаний акцентувати увагу на проблемах сучасного світу.

23.02.2018 р. викладачі Р.Г.Найда та М.П.Даниленко провели бінарне заняття із всесвітньої історії та географії на 1-В курсі. Студенти підготували цікаві презентації, виступи на актуальну тему «Глобальні проблеми сучасності». Заняття у вигляді «суду історії» спонукало всіх присутніх до роздумів та висновків.

hist 5

Метою відкритого семінару з основ економічної теорії (викладач Р.В.Солтис) було ознайомлення з економічними поняттями витрат і прибутків через призму сімейного бюджету. Студенти 2-А курсу демонстрували свою готовність взяти участь у формуванні бюджету сім’ї, аналізували економічні важелі впливу на стабільність та процвітання родини.

hist 1

На відкрите засідання студентського наукового товариства «Золота сова» (керівник М.П.Даниленко) були запрошені начальник відділу внутрішньої політики, відносин з громадськістю та ЗМІ Дубенської міської ради Ерна Шевчук, інспектор управління патрульної поліції міста Рівне Тетяна Ятчук, практичний психолог коледжу С.Г.Добровольський. Гуртківці та гості обговорювали проблеми толерантності та інтолерантності, шукали витоки насилля, ділились рецептами мирного співжиття.

hist 7 hist 8

Меседж дня 28 лютого – «Планета потребує миру». В цей день для студентів ІІ-х курсів було проведено історично-літературний журнал «Олюдена історія» (викладач В.М.Семещук). Ведучі 2-С та 2-В курсів акцентували увагу присутніх на подіях лютого-березня 1944 року, які знаменували визволення Рівненщини від німецько-фашистських загарбників. Хвилиною мовчання згадали усіх полеглих у війнах та воєнних конфліктах.

hist 3 hist 4

Цікавим завершенням тижня стала інтелектуальна гра серед студентів ІІІ-х курсів «Найрозумніший». За це звання боролись 7 студентів. Поважне журі у складі викладачів ПМК та запрошеного гостя – ветерана комісії О.М.Вознюка за результатами трьох турів визначили переможця -   студентку ІІІ – Б курсу Наталю Микуцьку. ІІ і ІІІ місце вибороли Ганна Черняк (ІІІ – Б курс) та Мар’яна Білецька (ІІІ-А курс). Всі учасники були нагороджені подарунками.

hist 2

Протягом тижня були організовані виставки та експозиції: «Реклама в історичній ретроспективі», «Славетні українці та невідомі сторінки їхнього життя», «28 лютого: вікімандри», «Толерантність очима студентів». Була проведена предметна олімпіада з всесвітньої історії ( І місце –Тетяна Чмирук (І-А курс)), історичні хвилини «Цей день в історії».

Участь у проведенні тижня предметно-методичної комісії взяли студенти І-ІІІ курсів. Викладачі та голова ПМК соціально-гуманітарних дисциплін дякують усім активним учасникам за допомогу у проведенні усіх запланованих заходів.