Студентський форум Волині

29 березня у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбувся студентський форум, організаторами якого виступили ГО «Студентська Рада Волині», Молодіжний центр Волині та Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

StF18 1 StF18 2

Українські студенти не раз ставали рушійною силою змін в країні. Сьогодні вкрай необхідно розвивати молодь та давати їй можливість більше впливати на оточуючий світ, творити себе і державу. Усі студенти можуть почати це робити у своїх навчальних закладах, долучаючись до діяльності органів студентського самоврядування. Саме завдяки ОСС студенти роблять своє перебування у вузі якіснішим та комфортнішим.

StF18 3 StF18 4

На цьому заході кожен охочий до змін студент зміг здобути нові знання та лідерські навички. Так, близько 100 молодих людей з Волині обмінювалися досвідом, обговорили перспективи і напрямки своєї роботи в органах студентського самоврядування та розробили стратегії діяльності.

StF18 6 StF18 7

До форуму приєднався голова студентської ради нашого коледжу Віталій Скоропляс, який розповів про основні теми лекцій, диспутів та тренінгів.

У рамках форуму студенти-активісти обговорили:

  • - Законодавство про органи студентського самоврядування. Загальні положення і основні моменти роботи.
  • - Фінансування ОСС: де знайти гроші і як ефективно їх використовувати.
  • - Проблеми в гуртожитках: санітарні умови, комендантський час, корупція.
  • - Акції протесту: навіщо їх організовувати і що таке права студентів.
  • - Опрацювання актуальних проблем ОСС і способи вирішення.

Варто зазначити, що такі заходи об’єднують молодь, допомагають налагодити співпрацю, бо студенти - єдина рушійна сила.

Віталій Скоропляс і голова ГО «Студентська Рада Волині» Віталій Сніжко обговорили також можливість організації спільної зустрічі молодіжних лідерів навчальних закладів, адже обмін досвідом роботи на місцях – це важливо.

StF18 5

Сподіваємось, що ці плани будуть втілені в життя до кінця навчального року.