Прем’єра комедії «За двома зайцями»

Театр завжди дарував людині свято, свято не лише емоцій, а й інтелектуальних пошуків. Ось чому минають століття, а ми й далі з інтересом читаємо афіші, обговорюємо свої очікування, а потім ділимося враженнями. Так було і перед виставою «За двома зайцями» (за однойменною п’єсою Михайла Старицького), показ якої відбувся 10 травня 2018 року о 15 годині в актовій залі Дубенського коледжу РДГУ. Однак передпрем’єрні хвилювання вирували по-особливому, бо ж акторами були студенти літературно-мистецької студії «Муза» нашого коледжу, а режисером – керівник цього об’єднання Баковчук О. В. (викладач української мови та літератури, завідувач відділення).

zaj01 zaj02

Тож вистави з нетерпінням чекали всі. Юні артисти і керівник – щоб показати свій талант, насолодитися особливою атмосферою сцени, донести щось добре аудиторії, щоб через виставу поділитися частинкою своєї піднесеної душі, глядачі – щоб побачити своїх друзів у нових ролях і прийняти від них подарунок – море позитиву.

zaj03 zaj04

І ось – справу зроблено: час повнометражної вистави «пролетів» неймовірно швидко, власне, він зовсім не відчувався через цілковиту зануреність у дію, що розгорталася на сцені. А це найголовніший показник успіху. А ще: переповнений зал – і цілковита тиша, що переривалася вибуховим сміхом і бурхливими оплесками. І всі ми в ці хвилини там, із героями, де кожен образ був не тільки впізнаваним, а й чимось новим, по-своєму побаченим. І це завдяки копіткій роботі студентів і керівника.

zaj05 zaj06

 

Ольга Василівна зуміла вдало підібрати виконавців усіх ролей, філігранно зрежесирувати кожну сцену, відточивши всі кроки, рухи, погляди. А як ідеально був завчений учасниками неймовірно складний текст п’єси! А як детально продумані одяг і декорації! Саме тому так органічно виглядали Проня (Я. Павлюк, 2–А) з Голохвастовим (В. Скоропляс, 3-В), Лимариха (Т. Флорчук, 2-А), з Галею (А. Клімчак, 3-А), Сірко з дружиною (Д. Ярмолович, 2-С; С. Панасюк , 2-А) подруги Проні (І. Семенюк, 2-В; М. Мохель, 2-Б) і друзі Свирида Петровича (Л. Климюк, Я. Лазаревський, 2-А), Химка (А. Лангазов, 1-Д).

zaj07 zaj08

А найважливіше – кожен присутній у залі (і актор, і глядач) отримав свою порцію естетичної насолоди, від душі насміявся й зачерпнув пригорщу гарних порад, висловлених у тонкій мистецькій формі.

zaj11