День студента - 2014

18111417 листопада уже традиційно 14-ий рік поспіль  студенти, випускники, викладачі коледжу, дубенчани та гості міста зібрались у районному Будинку культури, щоб відзначити Міжнародний день студента.

Розпочали свято голова студентської ради коледжу Марія Крупко та голова студентської профспілки Володимир Ковальчук.

З вітальним словом виступив директор коледжу Валерій Павлович Бабак. Кращі студенти були відзначені грамотами та нагородами:

-  іменною стипендією Президента України – Ятчук Тетяна;

-  премією голови Рівненської обласної адміністрації – Крупко Марія;

- Почесною грамотою обласної ради профспілки та грошовою винагородою у розмірі 200 грн.  Ковальчук Володимир, студент 3 курсу, групи Б та Мельник Юлія, студентка 2 курсу, групи А;

- Грамотами Дубенського коледжу РДГУ були відзначені : Ільчук Тетяна, Комісарук Віта, Свирида Світлана, Сухожак Ірина, Веретик Світлана, Олійник Марія, Романюк Юлія, Цеона      Діана,  Баковчук Іванна, Мельничук Ірина, Дівонька Вікторія.

            За популяризацію української пісні, високий рівень виконавської майстерності та активну участь у житті коледжу та міста були відзначені колективи: театр народної пісні «Погостини» (керівник І.М. Пулик), ансамбль народних інструментів «Мереживо» (керівник Л.М. Мороз), квартет «Вишиванка» (керівник Г.І. Цимбалюк), тріо «Перевесло» (керівник Р.М. Бернат), солістка студії естрадного співу Зоряна Жук (керівник В.Ю. Янчук).

За активну роботу щодо реалізації соціального проекту «Минуле-поруч» Почесними грамотами Дубенського історико-культурного заповідника було нагороджено ряд викладачів та студентів коледжу. Грамоти вручила заступник директора заповідника Н.О. Любецька.

Захід носив ще й благодійний характер: студенти оголосили про добровільний збір коштів для пораненого  воїна АТО з Птичі – Романа Федорина. У кінці вечора було оголошено зібрану суму, що складала близько 3000 гривень.

Особливим моментом була присутність у залі викладача коледжу Богдана Петровича Клімчука, що на даний момент служить в зоні АТО і приїхав додому лише у короткочасну відпустку . Студенти щирими оплесками та квітами вітали захисника.

Святкову програму презентували викладачі та працівники Дубенського коледжу РДГУ.

            Пройшов всього рік з минулого студентського свята… Зовсім невеликий термін з погляду історії… А скільки змін у нашому житті, у наших душах і серцях. Ми вже не ті, що були раніше. Ми знаємо ціну слова «життя». Сьогодні у наших душах по-справжньому вирує почуття патріотизму. А ще вчора це слово було таким звичним і банальним, тепер воно стало частиною нашого життя. Патріотизм — це найперша ознака цивілізованої людини,  яка відрізняє людину від раба.

І не дивно, що темою святкової програми стало наше славне козацтво, що змусило світ по-іншому подивитись на українців. Наша свобода виборювалась  кровю…Козацькими ідеалами були – віра в Бога і любов до Батьківщини… За те й боролись… За те і помирали….

«Як козаки за знаннями ходили» - саме такою була назва святкових посиденьок. Сценарист і постановник  - заступник директора з виховної роботи Семещук В.М. Технічне та музичне оформлення здійснювали: Павлунь В.С., Мороз С.Л., Курманський О.С, Цимбалюк Т.В. Більше двох годин у залі лунали українські народні ліричні, жартівливі пісні у виконанні В. Янчук, Л. Клюйко, Г. Цимбалюк, І. Пулик, В. Українець, Н. Музики, К. Багнюк, В. Семещук, Р. Берната, Ю. Момотюка, А. Саюка, В. Хроборта, Р. Вавринюка, А. Кокорського .

Запальними танцями розважали: Л. Семенюк-Іванюк, О. Сірман, Н. Ковальчук, Т. Лавренюк, Г. Целюх, Л. Полетко, А. Недільська, І. Панасюк, О. Красніцька, , Г. Власюк, А. Українець.

Про козацькі традиції та кумедні звички українців емоційно оповідали: О. Баковчук, А. Глущук, Р. Солтис, А. Кокорський, Л. Семенюк-Іванюк, Г. Гаврилюк, Г. Власюк.

Особливою увагою були охоплені студенти 4-х курсів, для яких прозвучали музичні вітання за активної участі безпосередньо самих студентів.

Яскравим закінченням свята стала фінальна пісня С. Вакарчука. Учасники концерту розгорнули на сцені 5-метровий прапор України. Феєрія перекинулась у зал, який замайорів великою кількістю синьо-жовтих прапорців. «Я не здамся без бою»,- на вимогу залу співали двічі викладачі, а потім усі разом. Надзвичайно злагоджено, з великим патріотичним піднесенням звучав цей молодіжний гімн у тисячу голосів.

Свято вдалось на славу. Відбулось справжнє єднання студентів, викладачів, працівників коледжу, гостей свята. Адже в усіх на устах і в серцях лунало: «Слава Україні!» -  «Героям слава!»

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5