Відкрите заняття з навчальної дисципліни «Основи охорони праці»

16 травня 2018 року зі студентами ІІІ курсу, групи А проведено відкрите заняття з навчальної дисципліни «Основи охорони праці» на тему «28 квітня – Всесвітній день охорони праці».

Для заняття був обраний девіз цього річного Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління», який збігається із завданнями й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Реформи освіти та охорони здоров'я, децентралізація влади, розв’язання економічних проблем мають забезпечити гідні умови праці для молоді.

op 1 op 2

 

Особливу роль в цьому процесі відведено школам і закладам вищої освіти: саме тут з дітьми та молоддю ми маємо проводити інформаційно-розяснювальну роботу та навчання, спрямованні на формування культури охорони праці майбутніх працівників освіти.

На занятті було представлено ряд заходів, які можна проводити в навчальних закладах для того, щоб знати, як потрібно убезпечити своє життя і життя тих, за кого ми несемо відповідальність. Це такі форми, як проведення флеш-мобу, надання інформації про авіакатастрофи, автокатастрофи, найбільш техногенні катастрофи, ознайомлення з заходами та засобами попередження забруднення повітря робочої зони, з гігієною праці та чинниками, що її формують, з правилами безпечного поводження з різними інструментами на уроках трудового навчання. Було представлено кросворд, за допомогою якого студенти повторили правила застосування первинних засобів гасіння пожежі. Для привернення уваги суспільства, формування свідомої молоді щодо значення здорових та безпечних умов праці проведено конкурс малюнку та надана інформація про дитячий конкурс малюнку, приурочений до Всесвітнього дня охорони праці.

op 3 op 4

Сьогодні існує потреба переходу до безпечного суспільства з безпечною системою стосунків, тобто сучасна людина повинна володіти культурою безпечної життєдіяльності.