«Я прибрав – Твоя черга!» - прийми виклик!

В останні декілька років людство почало усвідомлювати величезну кількість проблем, пов’язаних з нашим впливом на навколишнє середовище. Проблема засмічення побутовим сміттям річок, морів та океанів набула глобальних масштабів. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами.

Саме тому, кожного року у 3-ті вихідні вересня у всьому світі проходять екологічні акції в рамках Міжнародного дня чистих берегів. Зокрема проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів світу.

fl18 1 fl18 2

Студенти 2-Д курсу Лангазов Ангеліна, Шмід Діана, Сергійчук Валерія, Сінчеквич Юлія, Лебідь Вікторія, Гусак Софія, Власенко Ілона під керівництвом викладача природничих дисциплін Гаврилюк Т.Л. теж долучилися до даної акції, провівши флеш-моб. Розповіли про найбільші екологічні проблеми України, найбільш забрудненні міста, способи подолання основних екологічних проблем, цікаві факти про екологію та звернули увагу на річку, яка протікає через місто Дубно, – Ікву.

Глобальна проблема екологічного забруднення буде існувати до тих пір, поки все людство не об’єднається для її вирішення, тому що від цього залежить майбутнє наступних поколінь. Древня індійська сентенція говорить: «Природа – це не те, що ми отримали у спадщину від пращурів, а те, що ми взяли у позику від нащадків».