Засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації в Дубенському коледжі РДГУ

24 жовтня 2018 р. на базі Дубенського колежу РДГУ відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів математики закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, метою проведення якого були розгляд проблем і перспектив освітньої діяльності в сучасних умовах, налагодження співпраці та обмін досвідом між викладачами.У роботі методоб’єднання взяли участь викладачі16-и коледжів Рівненської області.

m01 m02

З вітальним словом і презентацією фільму про коледж до присутніх звернувся директор Дубенського коледжу РДГУ Бабак Валерій Павлович. Заступник директора коледжу, викладач математики Наумчук М. В. представив вельмишановних гостей, присутніх в аудиторії.

m03 m04

Відкрив засідання методист ради директорів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Рівненської області Віталій Кононович Процюк.Голова обласного методичного об’єднання викладачів математики Тригубець Лариса Романівна ознайомила присутніх з темою методоб’єднання «Форми і методи роботи, що сприяють якісній підготовці студентів закладів вищої освіти І-ІІ р.а. до ДПА з математики у формі ЗНО» та окреслила коло основних питань:

        особливості проведення ДПА з математики у формі ЗНО (Пекарська Л.В., методист кабінету фізико-математичних предметів);

        організація освітньої діяльності студентів з формування предметної математичної компетентності в процесі підготовки до ЗНО (Хроборт В.В., викладач математики, викладач-методист);

        науково-дослідницька робота з математики засобами інноваційних технологій (Братащук І.В., викладач математики).

Голова предметно-методичної комісії Харченко Н.А. наголосила, що тема, запропонована для обговорення, є актуальною, адже студенти закладів вищої освіти І-ІІ р.а., які в 2019 році здобудуть повну загальну середню освіту, можуть обрати математику для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО. Тому значної уваги набувають організаційно-методичні питання в системі роботи викладача.

m05 m06

З особливостями проведення ДПА з математики у формі ЗНО ознайомила присутніх методист кабінету фізико-математичних предметів, старший викладач кафедри природничо-математичних предметів РОІППО Пекарська Лариса Володимирівна. Виступ пані Лариси був насичений фактами, конкретними пропозиціями і проблемними моментами організації підготовки до ДПА у формі ЗНО.

m07 m08

Учасники засідання активно долучилися до обговорення виступів викладачів та гостей, підіймали актуальні та важливі питання, ділилися з присутніми своїм баченням роботи щодо підготовки до ЗНО.

Викладачами комісії та студентами було підготовлено виставки творчих робіт з математики, методики навчання математики, видавничої діяльності. Викладачі математики ЗВО І-ІІ р.а. ознайомилися з матеріально-технічною базою коледжу, оглянули кабінети. Під час засідання було обговорено та затверджено тематику завдань для проведення ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з математики.

Після підбиття підсумків навчально-методичного заходу гостей очікувала екскурсія до Державного історико-культурного заповідника «Дубенський замок».

m09 m010

Засідання методоб’єднання пройшло на належному науково-методичному рівні. Усі присутні викладачі одержали пакет документів з матеріалами методоб’єднання і залишилися задоволеними спілкуванням з колегами.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5