Об’єктові тренування - 2018

За темою: «Дії персоналу та мешканців студентського гуртожитку у випадку виявлення в приміщенні гуртожитку вибухового предмета»

Дата проведення об’єктового тренування - 12.11.2018 року

Час проведення об’єктового тренування – 16:00 год.

На виконання вимог «Кодексу цивільного захисту України» від 02.10.2012р. №5403-VI, листа Управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації «Щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і пожежної безпеки» з метою удосконалення системи органів управління цивільного захисту Дубенського коледжу РДГУ, згідно річного плану роботи коледжу, та на виконання наказу №153осн/д від 05.11.2018р. «Про підготовку та проведення об’єктового тренування з евакуацією мешканців гуртожитку Дубенського коледжу РДГУ при виникненні надзвичайної ситуації», 12 листопада 2018 року о 16-тій годині було проведено об’єктове тренування. До проведення об’єктового тренування було залучено весь керівний склад ЦЗ коледжу, викладачів, мешканців гуртожитку. Тематика об’єктового тренування була вибрана у відповідності до вимог керівних документів та реалій сьогодення. Дії персоналу та мешканців гуртожитку відпрацьовані у повному обсязі, якісно та своєчасно.

ot18 1 ot18 2

Умови тренування відповідали тій реальності, яка може виникнути при виникненні надзвичайних ситуацій.

В ході об’єктового тренування проведено такі заходи:

-          на початку об’єктового тренування завідувач гуртожитку Кудлачик Ольга Володимирівна оголосила про евакуацію мешканців гуртожитку в зв’язку з виявленням в приміщенні вибухового предмета;

-          під керівництвом викладача Захисту Вітчизни Клімчука Богдана Петровича, в супроводі вихователя Вітчук Ірини Ігорівни проведено організовану евакуацію мешканців гуртожитку через запасний вихід, для недопущення виходу мешканців гуртожитку на проїжджу частину виставлено оцеплення, успішно було евакуйовано на безпечну відстань умовних постраждалих;

-          викладач Захисту Вітчизни Клімчук Богдан Петрович ознайомив мешканців студентського гуртожитку із різними типами вибухонебезпечних предметів та нагадав порядок дій при їх виявленні;

ot18 3 ot18 4

-          в рамках об’єктового тренування під керівництвом голови санітарної дружини коледжу, медичного працівника Шворак Тетяни Володимирівни та заступника голови санітарної дружини, викладача БЖД Цимбалюк Тетяни Василівни проведено тренування санітарної дружини коледжу, проведено естафетні змагання з:

-           винесення потерпілих з зони ураження;

-           теоретичні знання з безпеки життєдіяльності;

-           надання домедичної допомоги потерпілим при втраті свідомості, опіках та кровотечі;

ot18 5 ot18 6

-          інженер з охорони праці коледжу Боднар Ігор Валерійович ознайомив присутніх із правилами користування різними типами вогнегасників та правилами і порядком дій під час виникнення пожежі;.

ot18 7

Найкращі результати із надання домедичної допомоги показали студенти 2-Д курсу

Проведений захід показав достатній рівень відпрацьованості дій персоналу та мешканців студентського гуртожитку Дубенського коледжу РДГУ у випадку виникнення надзвичайної ситуації.