Вшанування пам’яті воїнів-афганців

Уже традиційним стало у нашому місті щорічне відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Студенти Дубенського коледжу РДГУ, груп ІІІ-А та ІІІ-В, які є учасниками проекту «Пам’ятати, зберегти» соціальної програми «Дубенський коледж – дубенчанам» (координатор Пелагій Т.Я.), взяли участь у міських заходах, приурочених цьому Дню, а також 30-ій річниці виведення військ з Афганістану.

afg1 afg2

Захід розпочався з мітингу-реквієму біля пам’ятного знаку воїнам-афганцям. Ведучі заходу, студентки ІІІ курсу, групи А - Кондратюк Тетяна та Козак Орися, поіменно назвали всіх воїнів Дубенщини, які загинули на війні в Афганістані. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих. Потім була відслужена поминальна панахида, після чого відбулось покладання квітів. Завершився мітинг-реквієм давньою українською традицією – поминанням померлих: дівчата роздали присутнім печиво та цукерки.

afg3 afg4

Пізніше в Будинку дітей та молоді відбулась тематична мистецька акція, під час якої за виявлені мужність та героїзм, вірність військовій присязі, значний внесок у зміцненні обороноздатності та безпеки України, розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді було вручено пам’ятні відзнаки активістам ветеранського руху. Варто зауважити, що студенти лідерського проекту допомагали організаторам заходу з реєстрацією учасників.

Тож схилімо ще раз низько голови перед воїнами–афганцями, тими, хто не повернувся, і тими, хто залишився живим.

Була війна жорстока і кривава,

Горів вогонь і забирав життя,

Учасникам боїв довічна буде слава!

І вічна пам'ять тим, хто йшов без вороття!

Архів новин (оберіть дату)

February 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3