Тиждень іноземних мов 2019

11 березня 2019 року в рамках Тижня іноземних мов проводилися конкурси стіннівок та перекладів пісень. У процесі підготовки студенти відділень початкової, дошкільної освіти та відділення соціальної роботи продемонстрували неабиякі творчі здібності.

У конкурсі на кращий переклад англомовної пісні перемогли Місюрка Марія та Фесюк Аделіна (ІІ-Б курс). У конкурсі на кращий переклад німецькомовної пісні перемогу здобула Малафійчук Анна (ІІ-Г курс).

У конкурсі стіннівок англійською мовою перше місце посіли студенти ІІ-А курсу. Мазур Анастасія, студентка ІІ-Д курсу, здобула перемогу в конкурсі стіннівок німецькою мовою.

infil01

         Проведення олімпіад з іноземної мови та практичного курсу іноземної мови набуло традиційного характеру. Цього року олімпіади проводились в рамках Тижня іноземних мов 12 березня. В олімпіаді з практичного курсу іноземної мови брали участь 20 студентів ІІ та ІІІ курсів відділення початкової освіти з додатковою кваліфікацією «Вчитель іноземної мови в початкових класах», 10 з яких вивчають англійську мову, 10 – німецьку. В олімпіаді з іноземної мови брали участь студенти І, ІІ та ІІІ курсів відділень початкової, дошкільної освіти та відділення соціальної роботи, 16 з яких вивчають англійську мову та 11 - німецьку мову.  

infil02 infil04
infil03 infil05

13 березня 2019 р. в Дубенському коледжі РДГУ було проведено науково-практичну конференцію «Особливості навчання іноземної мови в умовах НУШ», підготовлену предметно-методичною комісією викладачів іноземної філології в рамках Тижня іноземних мов. На конференцію були запрошені Рабченюк Ірина Миколаївна, вчитель англійської мови Дубенської ЗОШ I-III ступенів №1, Ткачук Максим Анатолійович, вчитель англійської мови Білокриницької ЗОШ I-III ступенів, Леньо Вікторія Леонідівна, методист Дубенського районного методичного кабінету, Панасюк Марія Ігорівна, вчитель німецької мови, директор Стовпецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, та студенти ІV-A курсу, які проходять переддипломну практику в першому класі.

infil06

За концепцією Нової української школи успішними вважаються фахівці, які вміють навчатися впродовж життя, критично мислити, працювати в команді, досягати поставленої мети, спілкуватися в багатокультурному середовищі та володіти іншими сучасними вміннями. Тому головна мета – створити школу, в якій буде приємно навчатися і яка даватиме учням не лише знання, а й вміння їх застосовувати в житті. І.М.Рабченюк ознайомила присутніх з новими підходами до формування ключових та предметних компетентностей в контексті пілотування нового Стандарту початкової загальної освіти.

У початковій школі важливо зацікавити учнів вивченням іноземної мови, викликати в них позитивне ставлення до предмету, вмотивувати необхідність володіння іноземною мовою як засобом міжкультурного спілкування. Із специфікою викладання іноземної мови в умовах НУШ учасників конференції ознайомив Максим Анатолiйович Ткачук.

infil07 infil08

Усім відомо, що гра – це провідний вид діяльності учнів на уроці іноземної мови в початковій школі. Саме іграм присвятили свій виступ Вікторія Леонідівна Леньо та Марія Ігорівна Панасюк.

infil09 infil10

Своїми невеличким, але досвідом викладання англійської мови в 1 класі з присутніми охоче поділилися студенти IV курсу, групи А Катерина Бондар, Зоряна Воронко, Валентина Колесник, Анастасія Клімчак, Олеся Вознюк, Анна Галандюк та Олена Зарецька.                          

Гості конференції отримали Сертифікати, які підтверджують їх активну участь у даному заході.

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі. Перефразовуючи відомий вислів, можна сміливо стверджувати, що той, хто володіє мовами, володіє світом.

14 березня 2019 року в Дубенському коледжі РДГУ відбувся захід «Нова мова – новий світ», ініційований та проведений предметно-методичною комісією викладачів іноземної філології в рамках Тижня іноземних мов. Цікавими фактами про мови дивували викладачів та студентів ведучі заходу Я.Лазаревський та Н.Юхимчук (ІІІ-А курс). Студенти ІІІ-Б курсу прекрасно декламували «Заповіт» Т.Г.Шевченка різними мовами. Гарний настрій дарували присутнім студенти-вокалісти Анастасія Порана (І-В курс), Тетяна Флорчук (ІІІ-А курс), Катерина Онищенко (ІІ-Г курс). Дотепними жартами розважали аудиторію Назарій Юхимчук, Ярослав Лазаревський, Любомир Климюк (ІІІ-А курс). Оплесками вітали переможців олімпіад з іноземної мови та практичного курсу іноземної мови, конкурсу стіннівок та перекладу пісень.   Нікого не залишила байдужим фінальна пісня «Youraisemeup» у виконанні студентів ІІІ курсу, групи А.

infil13 infil14 infil15

Мови народів – це зорі на небі. І непотрібно, щоб всі зорі злилися в одну величезну, на півнеба зірку. На те в нас є сонце. Тому нехай сяють зорі. Нехай у кожного народу буде своя зірка, тому що мова народу – це його доля, і вона залежить від того, як ревно ми її плекаємо.