Культура крізь призму молоді

Уже третій рік поспіль кафедра культурології та філософії Національного університету «Острозька академія» проводить Всеукраїнську олімпіаду з культурології і втретє учасниками цього заходу є студенти нашого коледжу. Цього року представляли навчальний заклад Кособуцька Анастасія (ІІ-С курс ) та Гаврилюк Сергій (ІІ-Б курс) (викладач – Мирослава Платонівна Даниленко).

ostrig2 ostrig3

Варто підкреслити, що метою олімпіади є підвищення інтересу молоді до питань розвитку культури та залучення її до вивчення курсів культурно-історичного та філософського спрямування. Проводилась вона у два етапи. Перший (заочний) – передбачав написання творчого есе на запропоновану тему «Українська культура в контексті євроінтеграції: актуальний стан, проблеми та перспективи», а другий – тестування на перевірку знань учасників з теорії та історії української і світової культури.

Тема есе настільки зацікавила молодь, що до цього етапу долучились учні шкіл, гімназій, ліцеїв, а також студенти коледжів та професійно-технічних училищ майже з усіх областей України.

ostrig1 ostrig4

За креативність, змістовність та оригінальність написання есе Анастасія Кособуцька отримала ІІІ місце в першому етапі олімпіади.

ostrig5

За результатами відбору, разом з С. Гаврилюком вони пройшли до ІІ туру, який проходив 12 квітня 2019 року у стінах Національного університету «Острозька академія». Тут, окрім інтелектуального змагання, учасникам олімпіади було запропоновано екскурсію в музей навчального закладу, який має давню історію. Вони також змогли оглянути мистецькі експозиції сучасних українських художників; отримали чудову нагоду поспілкуватись з своїми колегами – «поціновувачами культури» – з різних куточків України; дізнатись про культурні домінанти у розвитку сучасного українського суспільства з вуст викладачів кафедри культурології та філософії.

Загалом, атмосфера заходу була творча і доброзичлива. Учасники отримали позитивні емоції та приємні враження. Організатори висловили сподівання, що українська культура матиме перспективне майбутнє, зважаючи на таку талановиту і небайдужу до її розвитку молодь.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5