Дубно та його міста-побратими

16 квітня у Дубенському будинку дітей та молоді було проведено захід «Дубно та його міста-побратими» з нагоди Всесвітнього Дня споріднених міст, який щорічно відзначається в останню неділю квітня. Всесвітня федерація споріднених міст, як міжнародна неурядова організація, була заснована в Парижі 28 квітня 1957 року.

         Міста-побратими – це міста, розташовані в різних державах, між якими встановлені постійні дружні зв’язки для ознайомлення з історією, культурою, для досягнення взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між народами різних країн. Співпраця міст-побратимів реалізується через обмін делегаціями, художніми та спортивними колективами, виставками та літературою.

MP1 MP2

 

Студенти Дубенського коледжу РДГУ (учасники лідерської програми «Євронація» соціальної програми «Дубенський коледж РДГУ – дубенчанам» та гуртківці Євроклубу коледжу) за ініціативи та сприяння міської ради провели святкове інтелектуальне дійство. У ньому взяли участь 4 команди, а саме: Дубенського медичного коледжу, Дубенського коледжу РДГУ, Дубенського коледжу культури та мистецтв РДГУ та Дубенського вищого художнього професійно-технічного училища. Учасники презентували міста з метою ознайомлення глядачів з містами-побратимами. Після цього було проведено інтелектуальну гру на знання історії та культури кожного міста. Команди показали свої блискучі знання і були нагороджені дипломами та солодкими подарунками, які вручили заступник міського голови В.Скринчук та начальник відділу внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ Е.Шевчук.

MP3 MP4 MP5 MP6

Дубенська міська рада приготувала приємний сюрприз для найкращих командних гравців: триденна розважальна подорож до Польщі. Цю можливість виборола студентка 1-А курсу Боровець Маргарита, яка 11-13 травня проведе у місті-побратимі Гіжицько.

MP7 MP8 MP9

Глядачі та учасники отримали масу емоцій та задоволення від дійства, яке було підготовлене спільними зусиллями відділу внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ (начальник відділу – Е.Шевчук), студентів 1-А, 2-В курсів Дубенського коледжу РДГУ (керівники – Г.Романова, А.Кочубей), гуртківців Артстудії (керівник – О.Сірман) та командами навчальних закладів Дубенського медичного коледжу, Дубенського коледжу культури та мистецтв РДГУ та Дубенського вищого художнього професійно-технічного училища.

Усі ми різні, бо ми – народ!

Усі ми різні, шукай, знаходь.

Хай буде мир на всій землі.

Країни різні, а ми – одні!

MP10