Тренінг з працевлаштування

DSCN1927На сьогодні молодіжне безробіття є однією з найактуальніших соціально-економічних проблем українського суспільства. Складним залишається питання щодо працевлаштування випускників, молодих спеціалістів, які щойно отримали диплом навчального закладу та не мають пропозицій щодо робочого місця. Кількість випускників, які не отримали роботу, постійно зростає.
Таким чином, працевлаштування — це комплексна глобальна проблема у межах всієї країни. Кар'єра в умовах ринку праці — це не що інше, як успішний продаж своєї робочої сили. Досягти успіху допоможе знання кон'юнктури ринку, його законів і методів роботи на ньому.
З метою підготовки студентів до вирішення проблем працевлаштування, формування у них активності та психологічної здатності долати невдачі на етапі пошуку роботи, вміння використовувати традиційні та новітні методи працевлаштування, опанування нестандартними ситуаціями, що виникають під час співбесіди з роботодавцями, а також під час проходження випробувального терміну на конкретному робочому місці 27 листопада 2014р. керівником підрозділу сприяння працевлаштуванню випускників Дубенського коледжу РДГУ Багнюк К.Р. та начальником відділу активної підтримки безробітних Дубенського МРЦЗ Пахолоком А.В. був організований та проведений на базі Дубенського міськрайонного центру зайнятості тренінг на тему «Пошук роботи. Чинники успішного працевлаштування» (ч. 1).
Студенти 4-х курсів спеціальностей 5.01010201 «Початкова освіта», 5.01010101 «Дошкільна освіта», 5.01010601 «Соціальна педагогіка» мали можливість отримати загальну інформацію про роботу Дубенського МРЦЗ та спільно визначити мету створення центрів зайнятості, переглянули інформаційний фільм «Етапи цілеспрямованого пошуку роботи», взяли активну участь в обговоренні вирішення проблем, які виникають у молодих фахівців під час пошуку роботи, склали модель активного шукача «Продумані дії — успішний старт», а на завершення за допомогою запропонованої анкети визначили власний ступінь готовності до пошуку роботи.
Тож подібні заходи будуть проводитися й надалі, оскільки одними з основних завдань Центру сприяння працевлаштуванню випускників Дубенського коледжу РДГУ є підготовка студентів до вирішення проблем працевлаштування, опанування базовими категоріями та інструментарієм пошуку роботи, розвиток навичок самопрезентації як одного з ключових чинників конкурентоспроможності на ринку праці.

 

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5