Зустріч з юністю

Народна мудрість каже: «Якщо ви мислите на рік уперед – сійте зерна, якщо на десять років уперед – саджайте дерева, якщо ви мислите на сто років    уперед –виховуйте людину». І саме третій   шлях у своєму житті обрали ті, хто   приїхав 18 травня на традиційну зустріч випускників різних поколінь у Дубенський коледж РДГУ.

Це свято завжди наповнене спогадами, емоціями, почуттями.

ZV1 ZV2 ZV3

Усіх присутніх привітав директор коледжу В.П.Бабак. Для дорогих гостей лунали вірші, пісні, мелодії у виконанні театру народної пісні «Погостини», ансамблю бандуристів «Мальви», ансамблю народних інструментів «Музиченьки», квартету «Вишиванка», дуету «Дівич-вечір», фолькгурту «Намисто», бандуристки Вікторії Карпюк, солістів студії естрадного співу Вікторії Кравчук, Віталіни Братасюк, Анастасії Хаєцької.

ZV4 ZV5 ZV6 ZV7

Але головним дійством свята, звичайно, були спогади. На зустріч зібралися ті, хто закінчив наш заклад 50, 45, 44, 40, 35, 30, 25, 20, 15, 10, 5 років тому. Сміх, сльози, здивування, захоплення, сум, щастя, гордість, подив, натхнення – все це переплелось у вінку вражень. Випускники говорили про своїх викладачів, керівників, одногрупників; згадували витівки, уроки, перерви, практику - все своє студентське життя.

Наші випускники не оминули увагою і музей історії коледжу. Адже це їхня зустріч з юністю. У музеї силами педагогічного та студентського колективів зібрані оригінальні документи та копії архівних матеріалів, відтворено ілюстративний матеріал про становлення і розвиток навчального закладу, його діяльність від початку створення у 1945 році.

ZV13 ZV14 ZV15

Музейні гостини… Сивочолі педагоги, серед яких багато поважних директорів шкіл, заступників можуть дозволити собі тут юнацьку безтурботність. Вони сміються, навперебій пригадуючи історії зі свого студентського життя; гортають альбоми, шукаючи на світлинах знайомі обличчя. Вони безмежно вдячні викладачам та студентам за збереження і плекання традицій Almamater. Про це вони пишуть у книзі відгуків та книзі спогадів.

ZV8 ZV9 ZV10 ZV11

     Зустріч через роки єднатиме ще не одне покоління випускників нашого рідного навчального закладу.

ZV12