День європейських мов

«Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина».

Й.В. Гете

26 вересня відзначається Європейський день мов як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Дійсно, зараз все більше і більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою.

Уперше Європейський день мов був організований у 2001 році Радою Європи в рамках Європейського року мов. Європейська комісія та Європейський центр із вивчення живих мов беруть активну участь в організації заходів у цей день.

        26 вересня за сприяння міської ради (Шевчук Е.А.) був проведний захід до Дня європейських мов. Активну участь в ньому взяли учасники лідерської програми Євронація та гуртка «Євроклуб» (координатори - Романова Г.М. та Кочубей А.В.) Дубенського коледжу РДГУ. Студенти декламували вірші та виконували пісні різними мовами Європи. Лунали вірші німецькою та польською (Наумова Ю.Павлюк Я.), а також гості, що завітали на наше свято, мали змогу насолодитись піснями французькою та англійською мовами (Баковчук І., Власюк Н.)

DEM1 DEM2

Свято відбувалося у рамках круглого столу, до якого були запрошені викладачі іноземних мов навчальних закладів нашого міста. Учасники мали змогу поділитися своїми здобутками та обговорити актуальні проблеми.

Наприкінці заходу був проведений флешмоб «Викладачі за мир». До його підготовки долучилися учні та вчителі шкіл міста та учасники лідерської програми «Педагоги України за мир» (координатор - Власюк Г.Л.).

DEM3 DEM5  DEM4

Цього дня в 45 країнах континенту відбуваються заходи, спрямовані на вивчення нерідних мов, передусім малих та рідкісних. Мета проведення Європейського дня мов полягає в приверненні уваги до мовного й культурного різноманіття Європи, яке треба не лише підтримувати, але й усіляко поглиблювати, розширюючи діапазон мов, якими люди спілкуються протягом життя, розвивати мовні навички, зміцнюючи тим самим взаєморозуміння між народами.

Ми з радістю беремо участь у таких заходах та закликаємо до цього інших, адже мовне розмаїття - це інструмент досягнення більшого міжкультурного розуміння та ключовий елемент багатства культурної спадщини нашого континенту.

DEM6

Мова - наша зброя, якою ми служимо народові, що нас породив, вигодував і викохав. Мова - втілення думки.

Як парость виноградної лози,

Плекайте мову, пильно й ненастанно

Політь бур"ян, чистіша від сльози

Вона хай буде!

                     Максим Рильский

               Студентка ІІ курсу, групи А

               Власюк Наталія

Архів новин (оберіть дату)

September 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6