День Європи в Дубні

Щорічно, починаючи з 2003 р., Україна разом з усією європейською спільнотою святкує День Європи. У країнах Європейського Союзу це свято традиційно відзначається 9 травня, а в Україні - у третю суботу травня. День Європи є для жителів України днем спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Святкування Дня Європи у нашому місті є по-справжньому особливим. Традиційно в центрі Дубна проводиться святковий захід та інтелектуальний квест визначними місцями Дубна. Участь у змаганні беруть представники всіх навчальних закладів міста. Оцінюються представлення команди й успішне виконання завдань на кожній зі станцій квесту. Під час змагання усі команди показують ґрунтовні знання історії свого міста та Європи, міст-побратимів, а також духовної та літературної спадщини. Оцінюють учасників відомі люди міста, духовні особи, письменники та громадські діячі.

de1 de2

Неодноразово перемогу, щирі привітання та навіть обійми отримувала команда Дубенського коледжу РДГУ. Судді були приємно вражені знаннями, вихованістю та оптимізмом студентів, тому завчасно пророкували їм перемогу. Після побиття рекорду з кількості правильних відповідей на одній із станцій наша команда отримала щедру порцію усмішок та обіймів з боку навіть, здавалося б, дуже суворих суддів.

de3 de4 de5

По завершенню свята усі учасники квесту були нагороджені солодкими призами. Приємно вражає велика кількість молоді, яка приходить на свято. Це вкотре підтверджує, що дубенська молодь не лише активна, але й свідома. Свято завершилося флешмобом із прапорами біля пам’ятника борцям за волю України. На завершення на площі лунали гімни України та ЄС як символ толерантності та співдружності різних культур. Наша сила в єдності, наша сила в різноманітті. Цінуймо свою державу і не забуваймо прагнути кращого, бо ми того варті!

Архів новин (оберіть дату)

May 2020
Mo Tu We Th Fr Sa Su
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31