Практична підготовка майбутніх фахівців дошкільної освіти в умовах закладу фахової передвищої освіти

У четвер  8 квітня у ВСП «Дубенський педагогічний фаховий коледж РДГУ» відбулася звітна конференція з переддипломної педагогічної практики студентів 4-х курсів спеціальності 012 «Дошкільна освіта» на тему: «Практична підготовка майбутніх фахівців дошкільної освіти в умовах закладу фахової передвищої освіти».

doshk1 doshk2

З вітальним словом до усіх присутніх звернулася голова предметно-методичної комісії викладачів дошкільної педагогіки, психології та окремих методик Р.Г. Найда. «Сильний той, хто може; може той, хто знає, у знаннях – сила», – саме під таким девізом пройшла зустріч 4-Д та 4-Г курсів у інтелектуальній кав’ярні. Метою зустрічі було – поєднати теорію і практику педагогічного менеджменту, допомогти кожному студенту відрефлексувати свій досвід роботи, підвищити творчий потенціал та поділитися своїми враженнями.

doshk4 doshk7

У своїх презентаціях студенти дали відповідь на актуальні запитання:

Яким був перший день практики?

Що вдалося?

Проблеми, яких не сподівались: шляхи вирішення.

Запам’ятаю на все життя.

Тим, хто ще має час до підготовки, потрібно врахувати…

Студенти поділились досвідом здобутих знань та вмінь, які вони мали можливість застосувати на практиці не лише з основної кваліфікації «Вчитель дошкільної освіти», а й з додаткових кваліфікацій: «Вихователь логопедичних груп в дошкільних закладах» та «Організатор фізичного виховання в дошкільних закладах». Свої напрацювання студенти втілили у виготовлених власноруч методичних посібниках. Оскільки звіт проходив у формі інтелектуальної кав’ярні, то студенти пропонували «меню» у стилі майбутньої професії: артикуляційно-пальчикові композиції «У дрімучому лісі» та «Сороканіжка», точковий масаж носа «Кумедні мишенята», етюд психогімнастики, самомасаж «Їжачок-хитрячок» та інші форми роботи.

doshk5 doshk8

Фаховий рівень підготовки четвертокурсників відмітила і О.В. Сардига, завідувач з навчально виробничої практики, яка переконана, що майбутній вихователь це особистість багатогранна, розвинена, позитивно налаштована, творча і креативна. Ліна Костенко писала: «Ти лиш храм збудуй, а люди в нього прийдуть». І сьогодні цей Храм науки будували усі присутні на конференції - зазначила Ольга Володимирівна. Студенти 4-х курсів продемонстрували високий рівень теоретико-практичної готовності до професійної діяльності та довели, що їх рівень професіоналізму зріс під час практики в рази. Керівникам практики Найді Р.Г., Ганжелюк Л.С.,Голяченко М.О., Лагнюк Л.М. зичимо успіхів у професійно-практичній підготовці конкурентоспроможних фахівців дошкільної освіти.

Архів новин (оберіть дату)