«Дій, молодий волонтере!»

Літо для студентів ВСП «Дубенський педагогічний фаховий коледж РДГУ» завершилося захопливою подією. Їм випала чудова можливість розширити свій світогляд, познайомитись з цікавими людьми, сприйняти іншу культуру і просто провести час з користю для себе в рамках міжнародного волонтерського проекту «Дій, молодий волонтер» та побувати у Польщі та Одесі. Учасниками проекту стали найактивніші та найкреативніші студенти ІІ, ІІІ та ІV курсів (Іванчук В., Хіц О., Швидка С. Онищук Н., Гринява М., Белеля М. (ІV курс); Стрільчук Д., Мішталь А., Ярмолюк А., Федорчук А., Максимюк І. (ІІІ курс); Хомедюк Х., Ковальчук Т., Пахай Я., Кутаєва К., Курманська А. (ІІ курс) ) та викладачі-керівники — Павлунь В.С., Ковальчук Н.Д. та Недільська А.І..

uapl01 uapl02

Наша подорож розпочалася із давнього лемківськ ого села на Закерзонні, у гміні СолинаЛіського повітуПідкарпатського воєводства. Знайомство з польськими учасниками проекту з міст Перемишль та Пшеворськ вийшло надзвичайно веселим, зворушливим та емоційним. А вечір був наповнений українськими та польськими народними наспівами під віртуозну гру на баяні Івана Максимюка.

uapl03

Кожен наступний день дивував нас новими враженнями, цікавими зустрічами та участю у різних видах діяльності, зокрема у Центрі інтеграції в Халупках, у музеї під відкритим небом у м. Санок.

uapl04 uapl07 uapl08
uapl09 uapl10 uapl11

У вільний час учасники проекту готувалися до благодійної акції та виготовляли вироби для продажу під час фестивалю обжинків. Зібрані кошти адресувалися дітям, що перебувають у скрутному життєвому та матеріальному становищі.

 

uapl13 uapl14 uapl15
uapl17 uapl16 uapl18

У сусідній країні святкування обжинків спочатку організовують на території кожної гміни (сільради), а потім відбувається справжнє повітове дійство. Цьогоріч фестиваль обжинків відбувся у воєводстві Халупки. Студентам нашого закладу вдалося вразити гостей дійства незабутнім сольним виступом Яни Пахай та запальним українським танком за участю усіх наших студентів. Неабияку роль відіграв зовнішній вигляд нашої молоді — вишиванки, віночки та щира посмішка.

Польщу залишали з нотками суму.

uapl19 uapl20 uapl21

Наступні п’ять днів наш проект реалізовувався у сонячному місті Одеса. Нам випала чудова нагода відсвяткувати 30-річчя Незалежності України саме тут. Надзвичайно теплі спогади залишили наша участь у Вишиванковому фестивалі та концерт з нагоди свята. А завершилося святкування феєрично (в прямому розумінні) – святковим феєрверком.

  uapl22 uapl23 uapl24

Щоденно ми продовжували роботу з обміну досвідом волонтерської діяльності нашого колективу, польської та одеської молоді. Програма перебування в Одесі включала цікавий майстер-клас з гончарства та виготовлення еко-сумок. Крім того, ми мали змогу побачити та відвідати видатні місця Одеси: історичний центр міста, Спасо-Преображенський кафедральний собор, Міський сад,Воронцовський палац, Пасаж, Будинок-стіну, Потьомкінські сходи, а також пам’ятник Дюку, імператриці Катерині II та її сподвижникам, пам'ятник Ільфу та Петрову «12-тий стілець».

uapl25 uapl26 uapl27

А ще ми стали учасниками благодійного фестивалю на базі релігійно- благодійної організації Карітас-Спес Одеса. Гостями фестивалю були діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з обмеженими фізичними можливостями. Українські та польські групи молоді у рамках підсумку проведення проекту презентували їм свої художні номери та активно допомагали організаторам даного фесту у роботі з дітьми, а саме у проведенні різних розважальних та спортивних ігор .

uapl28

До слова, одним з найяскравіших заходів проекту в Одесі був похід до дельфінарію «Немо» на шоу ЄДИНА ПЛАНЕТА. Без перебільшення – ми здійснили неймовірну подорож у глибини океану разом з дельфінами.

Міжнародні проекти є чудовим способом саморозвитку, який дає нові перспективи і допомагає краще зрозуміти себе і світ.

Щиро вдячні організаторам проекту: Польсько-Українській Раді Молодіжного Обміну, Фонду імені Братів Солунських – Кирила і Мефодія, благодійній організації Карітас-Спес Одеса, координаторці проєкту з польської сторони – пані Ірині та активній підтримці адміністрації коледжу, особисто директору В.П.Бабаку, депутату Дубенської районної ради Сергію Гаврилюку за надану можливість познайомитись з цікавими людьми і стати європейського волонтерського руху.

Volonter (2)

uapl30

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5