Підводимо підсумки…

Оволодіння мовою – основа всебічного розвитку дитини, запорука її повноцінного спілкування з навколишнім світом. Орієнтація вихователя та батьків на правильну вимову – це одна з важливих форм роботи над загальною культурою мови дітей дошкільного віку.

DO7

Одне з провідних місць у цій системі займає вихователь в логопедичних групах. Особливості цієї професії мають можливість пізнати та вивчити студенти спеціальності 012 Дошкільна освіта під час практичної підготовки в ЗДО.

dosh 4 dosh 3

 

Традиційно, по завершенню студентами практики з додаткової кваліфікації «Вихователь в логопедичних групах» (спеціальність 012 Дошкільна освіта), підводяться підсумки та організовується звіт результатами роботи з дітьми в ЗДО.

Цьогоріч, презентація результатів практики відбулася у стінах Коледжу. Однак, студенти 4-Д курсу разом з керівником практики Ганжелюк Л.С., зуміли підготувати та провести захід, який занурив усіх присутніх у реальні ситуації роботи вихователя логопедичної групи в ЗДО. У нагоді стали і відео-сюжети, і фото-калейдоскоп в ЗДО, і організована виставка дидактичних засобів, які використовували студенти-практиканти для реалізації завдань практичної підготовки.

DO1 DO6

 

Створивши сюжетну лінію, подорож котика Мурчика і собачки Дружка, студенти проводили логопедичні вправи та ігри на автоматизацію звуків. Не обійшли стороною учасники звіту і арт-терапевтичні технології, які є ефективними методами у виправленні порушень мовлення у дітей.

Гостями заходу були завідувач з навчально-виробничої роботи Сардига О.В., голова циклової комісії Найда Р.Г., викладачі фахових методик за спеціальністю 012 Дошкільна освіта та Лотиш Т.С. магістрантка РДГУ, спеціальності «Логопедія», працівник ЗДО №7 м. Дубно та студенти 3-х та 4-х курсів.

DO3

По завершенню заходу, присутні викладачі, студенти та гості обмінялися думками щодо актуальності логопедичної роботи в сучасних закладах дошкільної освіти. Під час обговорення було відмічено важливість пропедевтичної роботи вихователя у мовленнєвому розвитку дитини-дошкільника.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5