Всесвітній день яблука

З нагоди Всесвітнього дня яблука 19 жовтня на відділенні соціальної педагогіки була організована акція-гостина «Яблучні частування», ініціаторами та організаторами якої стали члени клубу «Волонтер»  (керівник Хітрова О. В.).

19.01.01

Під час заходу студенти ознайомили присутніх з історією виникнення даного свята, а також інформували усіх про символічне значення яблука, його корисні властивості. Цікавою та пізнавальною була «Яблучна вікторина».

19.10.02 19.10.03

Пісня «Яблука падали» у виконанні студентки 3-С курсу Тернової А. надала особливої  ліричності заходу.

19.10.04 19.10.05

Святкову атмосферу вдалося забезпечити і завдяки належному естетичному оформленню в «яблучному стилі».

19.10.06 19.10.07

Даний захід носив не тільки пізнавальне, виховне значення, але й дав можливість студентам проявити творчі та кулінарні здібності.

Здивували гостей конкурсні страви, до складу яких входили яблука: «Осіння фантазія» (1-С), «Лісова галявина» (2-С), «Яблука під снігом» (3-С), «Яблучний штрудель» (4-С).

19.10.08 19.10.09

За результатами акції-гостини були визначені переможці: студенти 4-С курсу у номінації «Найсмачніша страва», студенти 3-С курсу — «Найоригінальніша презентація страви», студенти 1-С курсу — «Найкраще естетичне оформлення страви». За активну участь в організації свята відзначено студентів 2-С курсу.

Без кави нема забави

Кава – напій, що має багату історію. За деякими оцінками, кавовий напій є другою за об’ємом споживання речовиною на Землі після води. Кавова промисловість – одна з найбільш розвинених галузей світової економіки.

Кава не тільки чудовий напій, це і своєрідний уранішній ритуал, і привід для спілкування. Але про все поступово… 

10 жовтня у читальному залі Дубенського коледжу РДГУ відбулося спільне засідання старостату та гуртківців «Зелені ліки навколо нас» (керівник Цимбалюк Т.В.), «Хімія в побуті» (керівник Панасюк Є.М.), присвячене відзначенню Всесвітнього дня кави.

004 007

Гуртківці із керівниками підготували виставку різновидів кави, упакувань, кавових напоїв, виробів із цільних зерен та меленої кави (Матвійчук С.В.); кавову сервіровку стола; обладнання, що використовують під час приготування кави; книжковий вернісаж на цю ж тематику (Кочура Л.М.).

003 005

Діалог розпочався із відповідей на такі питання:

-     Кава, звідки вона? (Панчук Ф., 1-В)

-     Що за чудо-дерево? (Боровець О., 2-Д)

-     Як кава поширилася світом? (Базилюк Д., 2-Д)

-     Яка ж кава з точки зору хімії? (Олекса І., 1-А, Внук Я., 1-Д)

-     Які існують види кави? (Пащук Н., 2-Д)

-     Яка кава до приготування? (Михалик І., 2-Д)

-     Чи буває кава інших сортів? (Саливонюк О., 2-Д)

 А потім, отримавши цікаву інформацію до роздумів, почалася дискусія. Учасників цікавило:

-      Чи поступається розчинна кава меленій?

-     Чи кава лікує? (Поліщук М., 2-Д)

-     Яка небезпека від кави?

-     А чим же кава корисна?

Проте не лише лікувальні властивості кави нас приваблюють. Скажи мені, яку каву ти п’єш, і я скажу, хто ти. Так жартівливо можна перефразувати слова філософа. А якщо без жартів, то учасники пройшли тест і мали змогу впізнати себе чи своїх друзів, знаючи кавові вподобання.

Чи може кава розслабляти? Відповіла на це запитання та провела майстер-клас з малювання кавою Юрчик Я. (4-В), учасниця «Арт-студії» (керівник Сірман О.А.).

Присутні дізналися і про «Кавову кантату» Й.С.Баха, історію її написання, мали можливість переглянути уривок з її виконання.

І ось розпочалося найцікавіше дійство. Гуртківці розповідали про історію приготування кави (Андрусик Л., 2-Д), рецепти приготування (Лаката Д., 2-Д), хто готує і подає каву (Садовчук І., 2-Д). Одночасно зі столів учасників поширився невидимою вуаллю по усьому залу п’янкий аромат торкаючись кожної душі. Хтось смакував традиційну турецьку каву, а хтось побажав екзотики – кави зі спеціями. Про їхнє поєднання і лікувальні властивості розповіла Цимбалюк Т.В. За горнятком кави учасники почули чимало цікавих фактів про цей напій (Дрозд В., 1-В).

002 001

Людину можна порівняти із кавою: кожен має свій смак, присмак, аромат, свою гірчинку. Ми, як і кава, народжуємося зеленим зерном і зростаємо в різних умовах відповідно до того, скільки навколо нас тепла, вологості і сонця. І змішуємося також у різних пропорціях, створюючи чудовий гармонійний смак напою. А підкреслити характер і оригінальність кожного з нас допоможе асортимент кавових зерен у фірмових крамницях. Хочете подарувати собі і друзям радість? Даруйте каву!

Чарівні думи, відчуття,

Дарує філіжанка кави.

І кожен день цього життя

Живіть щасливо і яскраво!

Цимбалюк Т.В., керівник гуртка «Зелені ліки навколо нас»,

Панасюк Є.М., керівник гуртка «Хімія в побуті»

Вітаємо!

Збірну команду Дубенського коледжу РДГУ за третє місце в змаганнях з міні-футболу серед дівчат в залік Спартакіади вищих навчальних закладів в Рівненській області 2015-2016 рр.

 foot girl

Склад команди:

  1. Плетюк Марина – 1-В.
  2. Радняна Мар’яна – 1-В.
  3. Базилюк Діана – 1-В.
  4. Турчик Яна – 2-Б.
  5. Михаревич Іванка – 2-Б.
  6. Дрегало Наталія – 4-Б.
  7. Корнійчук Ірина – 3-Б.
  8. Бернік Софія – 4-А.
  9. Вознюк Юлія – 3-С.

Бажаємо Вам здоров’я, успіхів, невичерпної життєвої енергії та бажання перемагати.

Спортивний клуб «Атлет»

ВІТАЄМО!

 

Вітаємо збірну команду Дубенського коледжу РДГУ за третє місце в змаганнях з баскетболу серед дівчат в залік Спартакіади вищих навчальних закладів Рівненської області 2015-2016 рр.

 

20160511

 

Склад команди:

  1. Вознюк Юлія – 3-С;
  2. Броновицька Вікторія – 3-С;
  3. Кошинська Олена – 4-А;
  4. Кректун Вікторія - 4-А;
  5. Захарова Ольга – 4-А;
  6. Поліщук Андріана – 3-Б;
  7. Слободинюк Ольга – 3-А;
  8. Вознярська Наталія – 4-Б;
  9. Слободенюк Євгенія – 1-Б;
  10. Герасимчук Ірина – 1-А.

Бажаємо Вам здоров’я, успіхів, невичерпної життєвої енергії, величезної сили волі й нездоланого бажання перемагати.

Нехай досягнутий успіх стане потужним стимулом для підкорення нових спортивних вершин.

Коледж пишається Вами!!!

Водиця-цариця

«Вода, ти не маєш ні смаку, ні кольору, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не знаючи, що ти таке. Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти саме життя. Ти наповнюєш нас радістю... З тобою повертається до нас сила… Ти найбільше багатство на світі.» Ці слова належать видатному французькому поету Антуану де Сент-Екзюпері. Саме про воду, про її властивості, про її кількість на нашій планеті 22 березня у Дубенському коледжі РДГУ було проведено спільне засідання гуртків «Зелені ліки навколо нас» (керівник Цимбалюк Т.В.) та «Хімія в побуті» (керівник Панасюк Є.М.).

Адже саме цього дня відзначається Всесвітній день охорони водних ресурсів. Основною причиною якого, є швидке зменшення запасів питної води. А метою проведення цього Дня є підвищення рівня обізнаності про значення і важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє підвищенню рівня економіки і соціального добробуту.

 IMGP2989

 

Після короткої візитної картки найпопулярнішої та загадкової речовини на планеті, перед студентами та викладачами виступив головний лікар з комунальної гігієни Дубенського міськрайонного управління Держсанепідслужби Рівненської області Подворний Петро Степанович. Він повідомив про властивості питної води Дубенщини, особливості та місця водозабору, наявність домішок та важких металів у питній воді нашого краю, прогнози на майбутнє.

Продовженням засідання було демонстрування дослідів, які показали кількість наявної на Землі прісної води для споживання. Це всього лиш 5%. Інший показав вплив наявних у воді домішок на ріст і розвиток зелених рослин. Один із дослідів із рисом (М.Емото) студенти споглядали із відеофільму «Вода».

Під час засідання присутні визначили, що вода – це:

-         необхідний компонент життя,

-         здоров'я (вона зцілює),

-         середовище життя,

-         великий художник природи,

-         універсальний очищувач,

-         примхлива стихія.

Гуртківці розіграли сценку на водоохоронну тематику, висловили своє бачення про нестачу питної води та склали пам'ятку дій для її збереження. І починали перш за все із себе:

  1. При чищенні зубів користуйтеся водою із індивідуального стаканчика. І воду зекономите й так гігієнічніше.
  2. Посуд мийте у перекритій пробкою мийці.
  3. Охолоджуйте напої та продукти у посудині з холодною водою, а не під струменем із крана.
  4. Приймаючи ванну, не допускайте протоку води через переливну трубу. Купайтеся під душем. Так гігієнічніше.
  5. Заради однієї чашки чаю, не кип’ятіть повний чайник води.
  6. Якщо виникли неполадки у водогоні, негайно викликайте аварійну службу.
  7. Не ламай дерев на берегах водойм (це запобіжить розливам).
  8. Розчисти занедбане джерело.
  9. Коли відпочиваєш на природі: не кидай у воду сміття, консервні банки, пляшки, пакети.

Пригадали студенти й народні звичаї, що пов’язані із водою, криницею, примовляння, щоб викликати або втихомирити дощ, прислів’я, приказки.

А на завершення заходу через символічну краплинку (синю повітряну кульку) кожен із присутніх висловив своє бачення майбутнього води на планеті.