Предметний тиждень циклової комісії музичних дисциплін

Розуміння плідності праці є

одним з найкращих задоволень.

Л. Вовенарг

 

Сьогодення потребує забезпечення якісно нового рівня освітнього процесу, появи студента, в майбутньому – фахівця, який повинен відрізнятися такими якостями, як активність, самостійність, творчість, адаптованість до життєвих змін. Сучасність народжує нову філософію освіти, де головною метою є формування високоосвіченої, творчої, духовно збагаченої особистості з високим рівнем національної та естетичної культури.

Власне розв’язанню цих актуальних завдань і був приурочений тиждень циклової комісії музичних дисциплін, який тривав у коледжі з 22.11. по 26.11.2021 року.

Філософською концепцією тижня було обрано важливу складову музичного мистецтва – сім музичних звуків. Тому дні тижня дістали наступні назви: “До”речний понеділок, “Ре”спектабельний вівторок, Го”мі”нка середа, “Фа”нтастичний четвер та “Соль”ватаційна п’ятниця.

Відкрився тиждень циклової комісії музичних дисциплін творчою затією “Ігри з нотами. Тлумачення 100 слів із до, ре, мі, фа, соль, ля, сі”, яку підготували та креативно провели студенти ІІІ курсів та групи 2-ПО. Читальна зала бібліотеки коледжу гостинно запросила студентів, які разом зі своїми викладачами творили, відгадували, дивувались і навіть співали, поринувши в цікавий та невідомий світ музичних звуків.

myz 01 myz 02
myz 03 myz 04

У “Ре”спектабельний вівторок працювала творча лабораторія. На відкритому занятті з методики музичного виховання “Цікаво та незвично про гру для діток дидактичну” викладач музичних дисциплін Бернат Р.М. та студенти IV курсу, групи Д моделювали, інтерпретували, драматизували, інсценізували; розвивали активність та ініціативність, самостійність та інтерес до музичного мистецтва, комплекс інтегральних, загальних та спеціальних компетентностей.

 

myz 05 myz 06

 А о 15.00. годині студенти IV курсу, групи А під керівництвом методиста педагогічної практики Пулик І.М. запросили студентів ІІІ курсів долучитися до практичного кейсу та продемонстрували сформовані вміння та навички, адаптовані до нових дистанційних умов. Калейдоскоп уроків музичного мистецтва на платформі ZOOM провели Козіцька Ангеліна, Горошко Світлана та Дорощук Анастасія.

Го”мі”нка середа дійсно стала гучною, щоправда в переносному значенні цього слова. У Міжвузівській науково-практичній конференції “Різновекторність модернізаційних підходів до атмосферної мистецької освіти” взяли участь Крижановська Тетяна Ігорівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри історії, теорії та методики музичного виховання інституту мистецтв РДГУ, Гуральна Світлана Степанівна, кандидат мистецтвознавства, старший викладач кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Шевченка, Швидків Галина Романівна, Заслужений працівник культури України, доцент, викладач кафедри пісенно-хорової практики та постановки голосу музично-педагогічного факультету РДГУ, Швидків Микола Львович, Заслужений артист України, доцент, викладач кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Шевченка, Легкун Оксана Гаврилівна, кандидат мистецтвознавства, доцент, викладач кафедри мистецьких дисциплін та методик їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т.Г Шевченка, Пулик Ірина Михайлівна, старший викладач, викладач-методист музичних дисциплін ВСП “Дубенський фаховий педагогічний коледж РДГУ”, Хомич Жасміна Богданівна, Іванчук Катерина Іванівна, Дида Софія Андріївна, Стадник Інна Юріївна - студенти 2-ПО курсу.

myz 010 myz 08 myz 09

“Фа”нтастичний четвер запросив усіх охочих відвідати арт-кафе “Dolce musica”. Ознайомившись із меню, “музичні смаколики” можна було скуштувати наживо, бо викладачі музичних дисциплін Янчук В.Ю., Момотюк Ю.С., Дацюк Б.Ю. зворушили усіх присутніх образним, проникливим виконанням класичних та сучасних музичних творів. Щемно звучало фортепіано, зачіпав душу акордеон, пестив слух кларнет, а оксамитовий тембр української народної пісні “Гандзя” у виконанні Рендака В.Г. розчулив студентів та викладачів.

myz 10 myz 11
myz 13 myz 12

“Соль”ватаційна п’ятниця стала заключним акордом у роботі тижня циклової комісії музичних дисциплін. Музичний дивертисмент “Граємо, творимо, живемо” видався по-справжньому пізнавальним та непередбачуваним. Керівнику дівочого бенду “Море мрій” Богдану Дацюку вдалося привернути увагу аудиторії цікавим сучасним репертуаром. Усі присутні мали змогу ще раз переконатися, що ключ до відкриття свого потенціалу і в силі, і в інтелекті, і в неперервності зусиль.

myz 14 myz 15

Тиждень завершився, але залишилось глибоке переконання, що музика сьогодні - це масова глобальна система комунікації. Вона нині цікава як інструмент, який допомагає змінювати нашу освіту, змінювати нашу країну, робити її творчою і культурно багатою.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5