Академічна доброчесність в освітньому процесі Коледжу

   Викладачі циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін продовжують реалізувати заходи спрямовані на забезпечення академічної доброчесності в Коледжі. В грудні місяці, відповідно до Плану заходів для популяризації засад академічної доброчесності, відбувся семінар - презентація «Академічна доброчесність в освітньому процесі Коледжу», організований викладачем Вітчук І.І. для студентів 4-С курсу.

Vitchuk4 Vitchuk5

 

Поняття доброчесності глибоко вкорінене в українську педагогіку.

Особливу увагу на виховання доброчесності звертав В.О.Сухомлинський у своїй праці «Сто порад вчителю».

Вступаючи до закладу фахової передвищої освіти, студент робить ще один крок назустріч новому життю. Віднині рішення, які він приймає, залежать виключно від нього. Наслідки за вчинки, які він здійснює - його особиста відповідальність.

Під час обговорення основних положень академічної доброчесності, студенти виявили, що основою здобуття якісної освіти є дотримання принципів академічної доброчесності - сукупності правил поведінки учасників освітнього процесу, спрямованих на формування самостійної і відповідальної особистості, спроможної вирішувати завдання відповідно до освітнього рівня з дотриманням норм права та суспільної моралі.

Vitchuk2 Vitchuk1

 

Студенти-четвертокурсники сфокусували свою увагу на основних гаслах щодо дотримання академічної доброчесності:

- Впровадження та послідовне дотримання правил академічної доброчесності - це вигідно та перспективно!

- Якщо вам не байдуже ваше майбутнє - навчайся і працюй гідно та відповідально!

Vitchuk3

Учасники семінару обговорили і перспективи, які окреслює Коледж, при дотриманні принципів академічної доброчесності. Здобувачі освіти отримують якісні знання, їхній диплом має значення на ринку праці. Вони вчаться «грати за правилами», цінують чесність повсякчас та за будь-яких обставин. Випускники отримують змогу будувати достойну кар'єру, не покладаючись на зв'язки і домовленості. Зростає якість освіти, що є важливим для розвитку всього суспільства.