Соціально-педагогічний практикум. Бесіда з елементами тренінгу «Конфлікти у нашому житті».

«Більшість конфліктів між людьми відбувається з однієї простої причини. Ми багато фантазуємо про те, що добре розуміємо один одного, і мало говоримо, для того, щоб дійсно один одного розуміти…»

Сьогодення перед кожною людиною ставить нові виклики та завдання. Швидкоплинність життя, нестабільна ситуація в країни щодня призводять до різних непорозумінь та конфліктів. Під час декадника циклової комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін, в рамках соціально-педагогічної практики, 30 вересня було проведено бесіду з елементами тренінгу «Конфлікти в нашому житті» за участю студентів 4-С курсу (викладач Шаповал М.О.).

tren1 tren2

Спілкування людей – це досить складний і тонкий процес. Кожен з нас вчиться цьому мистецтву все життя, здобуваючи досвід, часто за рахунок помилок і розчарувань. І на жаль, досить часто, виникають ситуації, які ми вважаємо конфліктними.

Про роль конфліктів у нашому житті? Який стиль поведінки обрати в конфліктній ситуації? Як попереджати конфлікти? Про це все ми говорили під час бесіди зі студентами.

Четвертокурсники презентували відео-інтерв’ю про відношення різних (за соціальним статусом, віком та статтю) людей до конфліктів, їх поради щодо вирішення конфліктних ситуацій та рекомендації як себе поводити в конфлікті.

Було проведено тренінг з учасниками заходу, використовуючи набуті раніше знання та навички. У вправах «Сніжинка», «Малюнок удвох», «Перетворення свинцю на золото», «Райський сад» та «Влада» майбутні соціальні педагоги продемонстрували різні підходи та методи управління конфліктами, довели, що конфлікти – це не завжди негативні почуття та емоції, а що іноді це має позитивні наслідки, що всі люди є окремими особистостями і по різному себе поводять у складних і непередбачуваних ситуаціях.

Студенти відповідально та з творчим підходом поставилися до підготовки даної бесіди, презентували здобуті знання та вміння, які в подальшому зможуть використовувати у своїй професійній діяльності.  

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5