Святкування Міжнародного дня рідної мови та Всесвітнього дня поезії.


Ми тут. Ми всі. Ми є. Ми гурт. Єднаймося.

Ми є той грунт подій майбутніх вирішальних.

М. Вінграновський

 

12 березня 2015 року студентами ІІІ курсу, групи С та І курсу, групи А Дубенського коледжу РДГУ, які є учасниками лідерського проекту «Євронація» соціальної програми «Дубенський коледж РДГУ – дубенчанам», спільно з відділом з питань внутрішньої політики, зв'язків з громадськими організаціями і ЗМІ Дубенської міської ради був організований захід під гаслом “Всі ми — єдина родина!” з нагоди Міжнародного дня рідної мови та Всесвітнього дня поезії. Лейтмотивом заходу стало гасло «Ні – війні!» Свято було сповнене патріотичним духом, просякнуте ідеєю дружби та єднання усіх національностей, які проживають як у місті Дубно, так і в Україні, в ім'я збереження миру як запоруки єдності держави і процвітання українського народу.  

            До співпраці ми запросили представників польської і чеської спільноти міста, які підготували чудові номери. Найбільш яскравим був виступ представників від Товариства польської культури і виконання пісні польською мовою, яка була створена польськими авторами в знак підтримки українського народу під час революції Гідності. Зал був у захваті.

im01  im03 

            Відкрив свято своїм вітальним словом міський голова Василь Антонюк. Почесними гостями були також письменниця Любов Пшенична та активіст майдану Юрій Коханець. Кожен із них звернувся до глядачів, висловлюючи свої враження і переживання. Любов Антонівна озвучила свої переклади творів поетів-іноземців, доля яких пов'язана з Дубенщиною, та презентувала власний вірш про українських бійців, які боронять Батьківщину на Сході країни.

im05  im07 

Активний учасник Євромайдану, дубенчанин Юрій Коханець поділився спогадами про свою участь у революційних подіях та знайомство з загиблим Героєм Небесної Сотні Георгієм Арутюняном з Рівного.

       Варто зазначити, що сьогодні, коли Україна потопає в сльозах від горя, студенти нашого коледжу роблять усе можливе, аби наблизити нашу перемогу: беруть участь у різних акціях, флеш-мобах тощо. Так, в рамках заходів, приурочених до Дня рідної мови, студенти кожної групи виготовили обереги для наших військових – патріотичні браслети-фенечки. Молодь пише їм листи підтримки, передає малюнки, ділиться усім, аби підтримати бійців АТО.

       Кульмінацією свята став флеш-моб, під час якого студенти педколеджу та юні представники національно-культурних товариств прочитали вірш В.Сосюри “Любіть Україну!” вісьмома мовами.

IM007
 
 im09

       Учасники та усі присутні вшанували Героїв майдану хвилиною мовчання, запалили скорботні свічки та від імені усіх присутніх поклали квіти до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні.

im011  im013 

      Завершився захід переглядом патріотичного відео-кліпу «Україна – це ти» відомої співачки Тіни Кароль.

Руслана Сочинська,

студентка III-С курсу

Дубенського коледжу РДГУ

 

Архів новин (оберіть дату)

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2