Міжвузівська науково-практична конференція до Дня української писемності та мови «Українська писемність та мова в манускриптах і друкарстві»

Щороку 9 листопада Україна відзначає важливе свято – День писемності та мови. Ця подія стосується кожного патріота, кожного свідомого громадянина нашої держави. Не залишається осторонь колектив Дубенського коледжу РДГУ. Упродовж тижня тут відбуваються заходи та конкурси, на яких студенти, викладачі мають змогу продемонструвати свої знання в царині українського слова.

9 листопада в Дубенському коледжі РДГУ відбулась Міжвузівська науково-практична конференція «Українська писемність та мова в манускриптах і друкарстві», організована і проведена викладачами предметно-методичної комісії філологічних дисциплін.

До участі були запрошені студенти та викладачі з інших вищих навчальних закладів нашого регіону: Рівненського державного гуманітарного університету, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, ВКНЗ «Дубенський медичний коледж» Рівненської обласної ради.

IMG 1176 -    IMG 1166 -

 

Уже доброю традицією для таких заходів стала співпраця нашого коледжу із Рівненським державним гуманітарним університетом: вдруге поспіль у конференції бере участь кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури РДГУ Кирильчук Олександр Миколайович. Приємно, що такі наші студенти-випускники, як Ятчук Тетяна, яка зараз навчається у групі У-33 факультету української філології РДГУ, мають змогу повернутися до рідного коледжу, щоб продемонструвати свої успіхи у науково-пошуковій та науково-практичній роботі.

IMG 1186 -   IMG 125644 

 

Учасники конференції впорались із складним завданням: дослідити історію формування української писемності у давніх пам’ятках. У дослідженнях було вдало використано пошуковий, порівняльно-історичний, аналітичний методи. Окремі доповіді мали важливе науково-практичне значення. Виступ кожного учасника був вичерпним, вдало розкривав суть поставленої проблеми.

Сподіваємось, що заходи такого типу стануть традиційними для нашого коледжу, а з кожним роком розширюватиметься географія представлених навчальних закладів.

Предметно-методична комісія викладачів філологічних дисциплін

 

 

Архів новин (оберіть дату)

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2