Зустріч з письменником Віктором Тимченком

3 грудня 2015 року студенти і викладачі Дубенського коледжу РДГУ були присутні на презентації книги Віктора Тимченка «Модерний націоналізм», яка відбулася в Дубенській центральній районній бібліотеці.

Вела захід Ольга Ворончук, головний редактор комунального підприємства «Редакція газети «Вісті Дубенщини»» Дубенської районної ради Рівненської області.

TYM1 TYM2

Віктор Тимченко – український журналіст, письменник, експерт з питань Східної Європи. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Т.Г.Шевченка, працював у газета «Молодість України» і «Київська правда», був ведучим програми «Щаслива сторінка». У 90-тих переїхав до Німеччини – на батьківщину дружини. Працював на радіостанції «Німецька хвиля», власним кореспондентом у Німеччині українських газет «Голос України», «Київські відомості», «День». Видав у Берліні, Гамбургу та Мюнхені кілька книг політичної журналістики.
         У 2013 році в Україні вийшла книжка Віктора Тимченка «Час націоналізму» й одразу здобула широкий резонанс. На її сторінках Тимченко засудив ЄС за прагнення підігнати під єдиний шаблон країни, що мають значні економічні та соціальні відмінності, та передбачив, що до 2024 року ЄС розвалиться, адже всі мультикультурні проекти, за переконанням автора, наперед приречені на провал.

TYM3 TYM4


         Віктор Тимченко наголошує на тому, що націоналізм – єдина успішна стратегія виживання у глобалізованому світі.

У своїй книзі «Модерний націоналізм» Віктор Тимченко простежує розвиток націоналістичної ідеології від наукових витоків у добу її зародження до сьогодення, аналізує сучасні трансформаційні процеси, роль народу і території, ідеї та провідника, порушує проблеми суверенітету, націоналістичної спадщини, ставлення до расизму, антисемітизму та вождизму.

Зустріч була цікавою та змістовною. Між письменником та аудиторією велася дискусія на актуальні теми сьогодення. У всіх присутніх залишилися приємні враження від зустрічі з письменником.

Архів новин (оберіть дату)

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2