Екскурсія «Вихідний у Львові»

01.10.2016р. студенти 2-А та 1-А курсів Дубенського коледжу РДГУ разом зі своїми керівниками Харченко Н.А. і Пелагій Т.Я. відвідали колиску Західної України – місто Львів, що протягом багатовікової історії було науковим, культурним та національним центром регіону.

l2 l4

Екскурсія розпочалася з відвідування музею народної архітектури та побуту у Львові, який знаходиться у мальовничому парку, що зветься Шевченківський гай. Тут студенти ознайомилися зпам'ятками дерев'яної архітектури, предметами побуту і зразками народного мистецтва усіх історико-етнографічних груп Західної України, що сформувались наприкінці XIX - початку XX століття. Це Бойківщина, Лемківщина, Гуцульщина, Волинь, Поділля, Полісся, Буковина, Покуття, Закарпаття і Львівщина. Кожній з них присвячений окремий сектор мікросело, де поряд з житловими будівлями знайшли своє місце господарські, виробничі, сакральні. В об'єктах обладнані відповідні інтер'єри, що дають можливість побачити відвідувачам повну картину життя, праці і відпочинку мешканців західноукраїнського села кінця XIX - початку XX століття.

l1 l3

Милуючись середньовічними кварталами старого міста, його архітектурними пам‘ятками, занесеними у список Світової спадщини ЮНЕСКО, студенти оглянули ансамбль Успенської церкви, дзвіницю Корнякта, Домініканський собор, Латинську катедру з каплицею Боїмів - усипальницею багатих міщан, старовинний вірменський квартал, площу Ринок, міську Ратушу та інші цікаві об'єкти. Прогулюючись вулицями міста, які зачаровують своєю красою і неповторністю, студенти довідались не тільки про історичні факти й легенди, але й почули історію провживання кави, її шляхи в Європу, започаткування традицій кавування у Львові, завітавши до «копальні кави».

l5

Прекрасний «Вихідний у Львові» з ароматом кави і знайомство з архітектурою цього стародавнього міста залишив у серцях студентів найяскравіші враження, а щоб це відчути, усвідомити красу і чарівність його – треба просто завітати до гостинного українського Львова!

Архів новин (оберіть дату)

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2