Хранителі духовної спадщини

 Щороку в останній день вересня ми відзначаємо Всеукраїнський день бібліотекаря. І саме з цього дня Дубенський коледж РДГУ поповнився новим клубом «Крила», що організований читачами спільно із бібліотекою навчального закладу.

 

 

Перше засідання розпочала завідувач бібліотеки Кочура Людмила Миколаївна, яка привітала його учасників, представила гостей. Семещук Віра Мелетіївна, заступник директора з виховної роботи, запропонувала своє бачення розвитку клубу та його перспективи.

2 10

Любов Антонівна Пшенична, член Національної спілки письменників України, лауреат літературної премії ім. Валер’яна Поліщука, голова Дубенської регіональної організації «Національна спілка письменників України», педагог, звернулася до присутніх віршем, тим самим започаткувавши вільне вираження власних поглядів на світ. Лунали побажання розправляти «свої» крила, не ховати написані твори у шухляди, а виносити їх для обговорення на публіку.

Дійство продовжувалося читанням віршів клубівчанами. Жваве їх обговорення стало кульмінаційним моментом. Кожен висловлював своє – щире, трепетне або ж наболіле.

Зустріч відбувалася у дружній бесіді за чашкою чаю. Саме у такій атмосфері невимушеності кожен молодий поет, прозаїк спробував «розправити крила», дати старт у безмежний світ своїм захопленням.

4 6

Ну що ж! Творіть, злітайте! Хай небо Ваше буде високим!

8


Все більше на землі поетів,
вірніше – тих, що вміють римувати.
У джунглях слів поставили тенета,
але схопити здобич ранувато.
Хай метушиться дріб'язок строкатий,
міняє шерсть залежно від погоди…
Поете, вмій шукати і чекати!
Найкращий вірш ще ходить на свободі.
Ліна Костенко

Цимбалюк Т.В., викладач Дубенського коледжу РДГУ

Архів новин (оберіть дату)

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2