Осіння зустріч в «Салоні ідей»

Ідея, яка хоч раз була озвучена, - вже живе.

Надія Ясмінська

06 жовтня відбулось чергове рандеву у “Салоні ідей”. Цього разу студентів 3-Б та 3-ПО курсів поєднав інтерес до непересічних митців української культури, ювілейні дати від дня народження яких минають у вересні-жовтні: 90-річчя Маргарити Кринициної, 150-річчя Соломії Крушельницької та 90-річчя Анатолія Солов'яненка.

si22 1

Першою на авасцені з’явилася Маргарита Криницина – акторка, народна артистка України, ім’я та зовнішність якої у всіх одразу асоціюється з комедією за мотивами п’єси Михайла Старицького “За двома зайцями”, де Маргарита Василівна неперевершено зіграла незабутню Проню Прокопівну. Цікаві біографічні та творчі момети з життя видатної акторки розкрили для аудиторії “Салону ідей” студенти 3-Б курсу (керівник Каленюк Б.Ф.).

si22 2

Усім учасникам дійства припав до душі “салонний дует” Анатолія Солов’яненка та Соломії Крушельницької. Відомих співаків представили студенти 3-ПО курсу (керівник Пулик І.М.). Аудиторію зацікавили біографічні факти життєпису та творчого шляху всесвітньо відомого драматичного тенора, Героя України, народного артиста, Заслуженого артиста, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка Анатолія Солов’яненка. А неперевершене звучання української народної пісні “Чорнії брови, карії очі” у виконанні співака розчулило присутніх. Завітала до Cалону й Cоломія Крушельницька – українська оперна співачка, педагогиня, яка за життя визнана найвідомішою співачкою світу. Серед численних нагород та відзнак - звання “Вагнерівська примадонна XX століття”. Співати з Соломією Крушельницькою на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо та інші метри оперної сцени. Студенти були приємно вражені, що Соломія Амвросіївна практично наша землячка, адже народилася у селі Білявинці Бучацького повіту, нині - Чортківського району Тернопільської області.

si22 4

Керівник “Салону ідей” Янчук В.Ю., заступник директора з виховної роботи Семещук В.М., присутні викладачі та студенти не зчулися , як захід добіг кінця. А у повітрі ще довго витатимуть слова студентки 3-ПО курсу Інни Стадник:

Вшановує народ митців,
Зірки яскраві – нації лілеї…
В райськім саду, де не біжать роки,
Там досі творять
Маргарита, Анатолій, Соломія…

Архів новин (оберіть дату)

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2