Дубенський коледж РДГУ – учасник акції «Україна моя вишивана»

19 жовтня студенти Дубенського коледжу РДГУ мали чудову нагоду долучитись до Всеукраїнської акції єднання «Україна моя вишивана».

UA V1 UA V3

Ця хороша справа започаткована майстринями художньої вишивки Іриною Харатін і Тетяною Дяківнич із Скали-Подільської Тернопільської обл.. Вишита карта України розміром три на півтора метра має стати символом єднання всіх українців, а також своєрідним оберегом і святинею.

UA V5 UA V6

Мета акції – об'єднати різні спільноти України для духовного процвітання Батьківщини у любові до спільного генетичного коду нації – української вишиванки.

Акція стартувала 22 червня у Скалі-Подільській і триватиме цілий рік: до липня 2018 року. Після завершення акції вишита карта повернеться до Скали-Подільської, де на постійній основі експонуватиметься в місцевому краєзнавчому музеї.

UA V7 UA V8

Організатори планують видати книгу, в якій буде детально описано маршрут подорожі, зазначено всіх учасників, їх роздуми та побажання, висловлені в ході акції і занотовані в Книзі побажань.

UA V16 UA V17

«Це не політична і не релігійна акція, – стверджує співорганізатор акції, майстер художньої Тетяна Дяківнич, – це формування єдиного поля любові, це молитва до Бога за територіальну цілісність нашої України. Це є вакцина «Віри і любові, довіри та небайдужості» як до Батьківщини, так і до території, на якій ми проживаємо. Тут немає різниці чи ти організатор, чи виконавець. Це спільна праця всіх небайдужих людей, яка є платформою віри в те, що єдиний Бог – єдина Україна».

Карта подорожує країною, і кожен бажаючий може долучитися до доброї справи й залишити на полотні свій вишитий хрестик.

UA V2  UA V4   UA V11

Ось і студенти, викладачі та працівники коледжу залишили частину своєї душі на полотні миру і любові. В ході цієї творчої роботи наші студенти виявили власну ініціативу і запропонували гарну ідею: силами всіх студентів та викладачів нашого навчального закладу створити символ-оберіг – вишиваний герб коледжу.

А й справді – хороша справа породжує цікаві ідеї. Дякуємо всім організаторам та учасникам за можливість реально відчути себе дієвою частиною країни, за неймовірні враження та емоції.

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5