На гостинах у рідному коледжі

PB200421                          Я свободу слова ні на що не проміняю.
                          О. Ірванець.
Найбільша радість – радість людського спілкування. І таку можливість мали студенти та викладачі Дубенського педагогічного коледжу 20 листопада 2014 року. Адже на творчу зустріч з колективом студентів та викладачів вже вкотре завітав випускник нашого коледжу (1980 рік) Олександр Ірванець, а нині – поет, прозаїк, есеїст, перекладач, драматург. Один із засновників і підскарбій літературного угруповання «Бу–Ба–Бу» у складі Юрія Андруховича, Олександра Ірванця, Віктора Неборака.
Зацікавила присутніх розповідь О. Ірванця про початок творчості:
«Я пам’ятаю той чудовий весняний день, коли мені в голову стрелив мій перший нормальний вірш. І тоді я подумав, що непогано було б стати письменником, кльово було б… Я студент педучилища, мені 17 років, і в моїй душі народилося десь 12 рядків серйозного тексту. Я записав цей вірш – і десь серед літа його надрукували у районній газеті.
Я – український письменник і більше ніде не зміг би реалізуватися.
Я не хочу щоб мною правили невігласи, і намагаюся з цим у міру своїх скромних сил боротися».
З великою увагою присутні слухали читання поезій, уривків з прозових творів у майстерному виконанні автора, про що свідчили бурхливі оплески. Також студенти активно поспілкувалися з поетом, задаючи цілу низку запитань, на які Олександр Ірванець охоче відповідав.
Кожен знайшов у словах поета щось для себе – в ліричному осмисленні сутності буття, в тверезому й іронічному погляді на світ і себе в ньому. Адже його твори розкривають читачам своєрідний образ нашого сьогодення, створений шляхом застосування нових жанрово-стильових та образних засобів.
На закінчення зустрічі поет подарував кілька примірників своїх останніх збірок.
Комісія викладачів філологічних дисциплін

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5