Засідання у фітобарі «Чай – напій Богів»

ЧАЙ94Я повинен пити багато чаю, тому що без нього не зміг би працювати. Чай визволяє ті можливості, які дрімають у моїй душі.

Л.М.Толстой

Серед різноманітних напоїв, виготовлених людиною, найбільш відоміший та розповсюдженіший – чай. Його п’ють у різних куточках світу, він допомагає вилікуватися від багатьох хвороб.

15 грудня – Всесвітній день чаю. Саме тому активістами гуртка «Зелені ліки навколо нас» було проведено засідання у фітобарі «Чай – напій Богів». Студенти-гуртківці підготували розповіді про історію виникнення чаю, процес його виробництва, різноманітність, провели класифікацію чаїв, визначили важливі компоненти чайного листа. Також повідомили про можливість приготування лікувального чаю із рослин нашої місцевості при різноманітних захворюваннях, спробували визначити їх компоненти. Не зайвою була інформація про зберігання чаю і особливості його купівлі. Керівник гуртка – Тетяна Василівна Цимбалюк – навчила присутніх правильно заварювати чай. З чим і як пити чай, ознайомила Вікторія Семенчук.

На засіданні можна було провести дегустацію чаю, побачити представлену різноманітність, ознайомитися із літературою по цій темі. Добре засвоїти класифікацію чаю: червоний, білий, жовтий, зелений, чорний, адже гуртківці розмістилися групами відповідних кольорів. Оформлення залу сприяло дружній бесіді за чашкою смачного ароматного чаю. Як казав Микола Гоголь: «Під шум самовару відбувається зігріваюча і серце, і душу розмова».

Гості фітобару відзначили,  що найсмачнішого чаю не буває – у всіх людей різні смаки; найкориснішого чаю не буває – у всіх людей різні потреби, але придивіться до зеленого чаю.

Ми дізналися багато нового. Спробуємо у своєму домі зробити чаювання теж святом. А щоб зрозуміти смак чаю, пробуйте, експериментуйте, вигадуйте, створюйте свої рецепти.

Смачних Вам родинних чаювань!                                

Ірина Левчук, староста гуртка «Зелені ліки навколо нас»

Архів новин (оберіть дату)

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5